Owen: A bajnoki cím karrierem csúcspontja

Michael Owen elismerte, a Manchester Uniteddel hétvégén megszerzett elsõ Premier League bajnoki címe pályafutása legnagyobb élménye.


A 31 éves támadó 2009 nyarán ingyen érkezett az Old Traffordra, miután bár a Newcastlellel  kiesett az élvonalból, korábban már számos elismerést begyüjthetett egyéni és csapatszinten is.

 

Owen szerepelt az angol válogatott színeiben világ-, és Európa-bajnokságon, megnyerte az Aranylabdát, magasba emelhette az UEFA-kupát és az FA-kupát is, valami azon mégis hiányzott ahhoz, hogy teljesnek mondhassa játékoskarrierét: ez pedig nem más, mint a bajnoki cím!

 

Amikor Spanyolországba igazolt a Real Madridhoz, úgy tûnt, hogy a liverpooli, aranyéremre esélytelen éveket végre bajnoki cím követi, ám a Blancóknál sem adatott meg neki ez a siker, ezért igazolt két évezzel ezelõtt a Manchester Unitedhez.

 

Bár leginkább sérülései miatt nem jutott számára fõszerep a Vörös Ördögök történetének 19. bajnoki címében, így is 11 pályára lépésével járult hozzá ahhoz, hogy egy év után ismét Manchesterbe kerüljön vissza a bajnoki cím, és ezzel õ is megszerezze élete elsõ bajnoki aranyát.

 

 

"Rengeteg trófeát nyertem a Liverpoollal, de a Premier League megnyerése minden játékos karrierének csúcsa lenne. Nagyon büszke vagyok" - kezdte Owen a Daily Mirrornak.

 

"Nem játszottam annyit, mint az elõzõ évben, de mint kivehettük a részünket a bajnoki cím megnyerésébõl, és ez egyértelmûen megédesítette az ünneplést, a kevesebb lehetõség ellenére is."

 

"Nagyon elégedett és büszke vagyok, hogy ilyen nagyszerû közegben játszhattam, és természetesen végül, de nem utolsó sorban meg kell említenem a menedzsert is, aki kimagasló egyéniség." 

 


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!