Ferguson: Készen állunk

A Manchester United menedzsere, Sir Alex Ferguson kijelentette, legénysége készen áll a szombati, Barcelona elleni Bajnokok Ligája döntõre.


A Vörös Ördögöket sokan esélytelennek tartják a trófea magasba emelésére a Wembleyben Pep Guardiola fiai ellen, ennek ellenére Sir Alex Ferguson úgy véli, az hogy elõzetesen a Barca a mérkõzés esélyese, semmit nem jelent.

 

Mindkét csapat megnyerte a világ két legerõsebb bajnokságának tartott hazai pontvadászatát, így önbizalomtól telve mérhetik össze erejüket a 2009-es finálét követõen immár klasszikussá váló döntõben.

 

A döntõben való helytállásban kevés tapasztaltabb menedzser van a föld kerekén a United menedzserénél, aki kijelentette, attól kezdve, hogy felharsan a kezdõ sípszó a Wembleyben, szinte semmit nem fog számítani, hogy ki számít esélyesnek.

 

"Nincs elõnyben senki" - kezdte a 69. életévében járó edzõlegenda.

 

"Nem számít semmit, hogy ki mit mond."

 

"Mi fogjuk eldönteni, hogy miként alakulnak a dolgaink. Tudom, hogy a játékosaim készen állnak a nagy megmérettetésre."

 

 

Ferguson véleménye szerint a koncentráció kulcsfontosságú faktor lehet azt illetõen, hogy kinek a javára dõl el a 2010/2011-es szezon megkoronázásául szolgáló hétvégi BL-döntõ.

 

Még élénken emlékszik a Barcelona elleni 2008-as elõdöntõre, amikor a United képes volt mindkét mérkõzését kapott gól nélkül lehozni, amely most is követendõ például szolgálhatna együttese számára.

 

"Fantasztikus koncentráltságról tettünk tanúbizonyságot azon a két mérkõzésen" - tette hozzá.

 

"Az volt a kulcs számunkra. Ez a szombati események szempontjából is nagyon fontos kérdés lesz."

 

Az argentin szupersztár, a nem mellesleg kétszeres aranylabdás Lionel Messi biztosan a döntõ egyik kulcsfigurája lesz szombaton, ennek ellenére Sir Alex Ferguson a katalánok egész támadószekciójával kapcsolatban óvatos.

 

"Háromszor játszottunk a Barca ellen úgy, hogy Messi a csapatban volt."

 

"De mindig van megfelelõ megoldás minden jó játékos ellen. Remélhetõleg most szombaton is sikerül ezt megtalálnunk."

 

"Számos kiemelkedõ játékos van a csapatukban, úgyhogy rájuk is oda kell figyelnünk. Éppen ezért állunk egy nagyon tetszetõsnek ígérkezõ mérkõzés elõtt."

 

"Biztos vagyok benne, hogy ennek a Barcelonánál is tudatában vannak."

 

Ferguson pihentette kulcsjátékosait a vasárnapi, Blackpool elleni gyõzelemmel zárult utolsó bajnokin, és a skót stratéga elárulta, nehéz feladat volt közölnie játékosaival, kik azok, akik nem vesznek részt a trófeaátadó ceremónia 'felvezetõ elõadásának' tartott mérkõzésen.


 

Az olyanok, mint Wayne Rooney és Rio Ferdinand biztosan ott lesznek a Barcelona elleni kezdõben, és Ferguson kijelentette, hogy a valós helyzetnek megfelelõen fogja kiválasztani kezdõ-, és cserejátékosait a döntõre.

 

"Ez nem könnyû feladat, mert a játék emberi oldalával kell megbirkóznod" - folytatta.

 

"A játékosok különösen keményen dolgoztak a csapatért ebben a szezonban."

 

"Ebben az évben a csapatjáték dominált részünkrõl. Ezért azt ilyen választások soha nem lehetnek könnyûek."

 

"Sajnos csak egy ember van, akinek kötelessége megmondani nekik, ez pedig én vagyok. Ez nem egy könnyû feladat, de meg kell tennem."

 

"A megfelelõ indokok miatt fogom kijelölni a kezdõcsapatomat, és ugyanígy fogok cselekedni a cserék esetében is."

 

Eközben a Manchester United carringtoni edzõkomplexumában már javában készülõdik a csapat a hétvégi megmérettetésre, ahol az egyetlen hiányzó Ryan Giggs volt, aki kedd reggelre a média kereszttüzében találta magát.

 

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, Giggset nevezték meg azon házas Premier Leagueben szereplõ futballistának, aki viszonyt folytatott egy valóságshow szereplõjével.

 

A liberális demokraták parlamenti képviselõje, felszólalási jogát felhasználva nevezte meg a Walesi Varázslót, mint azt a játékos, akirõl bár már régóta tudta a sajtó, hogy házasságtörõ viszonyt folytatott, a játékos ezügyben megnyert perei miatt eleddig nem írhatták le, így nem kerülhetett nyilvánosságra az információ.

 

Giggs úgy tudni, nem sérült, azonban nem jelent meg a klub sajtónyilvános edzésén Carringtonban.

 

Upd: 14:49-kor!

 


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!