Vidic szerint több tiszteletet érdemelnének

Nemanja Vidic, a Manchester United csapatkapitánya szerint csapata több tiszteletet érdemelne a Bajnokok Ligája szombati döntõjét megelõzõen.


Rengeteg szóbeszéd járja be a sajtót a manchesteriek szombati Barcelona elleni döntõjével kapcsolatban, amelyekben mindig szóba kerül a két csapat két évvel ezelõtti, római ütközete, ahol kétségkívül a katalánok lejátszották a pályáról az akkori címvédõt.

 

Emellett számos szakértõ megkérdõjelezi a jelenlegi United képességeit is, amelyet nem tartanak a gránátvörös-kékekhez mérhetõnek, akik a világ legjobb játékosaival, a kétszeres Aranylabdás, Lionel Messivel, és a világ-, és Európa-bajnok spanyolok karmestereivel, Andrés Iniestával és Xavival törnek a legrangosabb európai kupasorozat elsõségére.

 

A Vörös Ördögök szerb csapatkapitányát ezek a vélemények már egy picit fárasztják, és úgy véli, túlzottan lebecsülik csapatát a Wembleyben rendezendõ döntõt megelõzõen.

 

"A Barcelona a mérkõzés favoritja. Ebben egyetértünk. Nagyon jó csapatuk van, és remek futballt játszanak" - kezdte a csapatkapitány.

 

"De mi nem egy olyan klub vagyunk, amely nem nyert semmit az elmúlt évek során. Mi a Manchester United vagyunk."

 

"Az elmúlt öt év során négy bajnoki címet nyertünk, és ez lesz a harmadik Bajnokok Ligája döntõnk. Hiszek benne, hogy képesek vagyunk gyõzni."

 

 

Sokan a koncentrációt tartják a legfontosabb faktornak a United részérõl, ha megakarják állítani a Barcelona szinte követhetetlen passzjátékát, ráadásul úgy, hogy nem követnek el olyan szabálytalanságokat, amely által a kapuhoz közeli helyrõl jöhetnének szabadrúgással a katalánok. Bár nyilván nem lesz egyszerû feladat, Vidic szerint nem teljesíthetetlenek ezek az elvárások.

 

"Az évek során számos nagy mérkõzést játszottunk már, és az itt szerzett tapasztalatainkat felhasználhatjuk" - tette hozzá.

 

"Felkészültnek kell lennünk fizikalilag, mentálisan és emellett taktikailag is a szezon legfontosabb mérkõzése elõtt."

 

"Néha veszít az ember, néha pedig gyõz. Amikor elveszítesz egy döntõt, az nem az az érzés, amire vágysz, különösen ha egy olyan csapat ellen történik ez, mint a Barca."

 

"Azonban mi nem gondolunk visszavágásra, vagy igazságtételre. Csak azt szeretnénk bizonyítani, hogy jó csapatunk van és megpróbáljuk megnyenri a trófeát." 

 


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!