Messi figyelmezteti a Unitedet

Lionel Messi állítása szerint a szombaton a Manchester United elleni Bajnokok Ligája döntõt játszó csapat a legjobb Barcelona, amelyben valaha is játszott.


Az argentin klasszis szavait akár figyelmeztetés is lehet a United számára, akik a 2009-es döntõbeli vereséget követõen tudják, milyen veszélyt jelenthetnek rájuk a katalánok.

 

Továbbá Messi kijelentése egy olyan szezont követõen hangzott el, amikor Pep Guardiola együttesét folyamatosan a világ valaha volt egyik legjobb csapatának bélyegezték meg, amely során az Aranylabdás játékos egymaga 52 gólt ért el minden sorozatot egybe véve.

 

"Egyértelmû, hogy ez a legjobb Barcelona, amelyben valaha játszottam, ez biztos" - kezdte Messi.

 

"Néhány éve már ugyanazok a játékosok alkotják a csapat magját, de azóta idõsebbek, és ezzel együtt tapasztaltabbak lettünk."

 

"Nekünk van a legjobb edzõnk, ugyanis Guardiola ugyanolyan lojális a Barcelonához, mint az akadémiáról kikerülõ játékosok. Mindig azt teszi, ami a Barcelona számára a legjobb, nem pedig azt, ami neki. Õ a szimbóluma annak, ahogy a Barcelona játszani, és viselkedni akar."

 

"Mindenkit emlékeztetnünk kell, hogy a sikereinket szisztematikusan, hosszú évek alatt építettük fel. Ez az eredménye a sok éves kemény munkának az akadémiai játékosokkal, és hogy a megfelelõ játékosokat szerzõdtessük melléjük a csapatba."

 

"Teljesen megérdemelt, hogy ennyi címet hódítottunk el, és nem látom magam elõtt, hogy a csapat összeomlana az elõttünk álló évek során."

 

 

A 23 éves, középpályásként és csatárként a zseni kategóriába tartozó, és sokak által már most a futball legnagyobbjai között emlegetett játékos elárulta, nagy elvárásai vannak a szombati döntõvel kapcsolatban, hiszen a Bajnokok Ligája a legnagyszerûbb sorozat a klubfutballban.

 

Bár magabiztos a szombati finálét illetõen, a United védelme, ha valamiben, abban reménykedhet, hogy Messi - akit a szakértõk gyakran már egy lapon emlegetnek Pelével és Maradonával - meglepetésre még soha nem szerzett gólt Angliában.

 

"Számomra a Bajnokok Ligája a legnagyszerûbb sorozat, amiben játszhatok, a világbajnokság mellett" - tette hozzá.

 

"A világ legjobb játékosai mérik össze erejüket, és általában a két legjobb csapat játszhatja a döntõt. Úgyhogy mindig hatalmas kitüntetés egy Bajnokok Ligája döntõ részesének lenni."

 

"Nagy várakozással tekintek az összecsapás elé. A legutóbbi ilyen alkalom óta idõsebb lettem és tapasztaltabb. Számos hasonló szituációban voltam már a pályán, ezért sokkal megfontoltabb döntéseket tudok hozni adott szituációban."

 

"Tudatában vagyok annak, hogy mire vagyok képes, és ez sokat számít. Emellett hatalmas önbizalommal játszok. Néha eszembe jutnak furcsa ötletek a mérkõzések alatt, de elég bátor vagyok ahhoz, hogy megpróbáljam õket, mert bízok önmagamban."


 


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!