Manchester United 1-1 Everton

Jól indult a mérkőzés, a vezetést is megszerezte a United, de egy kontrából egyenlített az Everton, ami után nem tudott felpörögni a csapat.


Sokkal jobban kezdte a mérkőzést a United, mint az Everton, elsősorban a vendégek térfelén járt a labda, olykor szép, gyors passzokkal. 

 

Az első helyzet a 6. percben született meg, ekkor is remek passzjátékot láthattunk, Wan-Bissaka egy csellel tisztára játszotta magát, beadása a hosszún érkező Martialt találta meg, a francia azonban kapu mellé bólintott.

 

Greenwood kapott jó átadást, középre lőtt, de sajnos lemaradt mindenki róla.

 

A 11. percben lépte át először hosszabb időre a félpályát az Everton, Rondon mehetett kapu felé, Varane az utolsó pillanatban nagyot mentett, de közben lest is intett a partjelző.

 

Az első negyedóra végén kicsit feljebb jöttek Keane-ék, szabadrúgásokig el is jutottak, de ezekből nem lett komoly veszély.

 

A 20. perc végén Fred balról érkező beadása Cavani fején landolt, Pickfordnak nagyot kellett védenie.

 

Öt perc múlva vendégek kontrája futott végig a pályán, Rondon lőtt 9 méterről, Lindelöf nagyszerűen blokkolt.

 

Komolyabb közjáték szakította félbe a meccset, ami után Gray próbálta megszerezni a vezetést, De Gea azonban leért és kiválóan védett.

 

Újabb liverpooli ellentámadás futott a jobb oldalon, Doucoure kapta a labdát, kapura lőtt, Wan-Bissaka azonban elé vetődve hatalmasat blokkolt lábbal.

 

A 43. perc végre meghozta a vezetést a Vörös Ördögök számára; Greenwood nagyon jó labdát adott Fernandesnek, aki lőhetett volna, de inkább legurította a balról érkező Martialnak, aki kíméletlenül vágta a labdát a kapuba, 1-0.

 

A szünet előtt még egy Martial-lövést láthattunk, ám ezúttal Pickford védeni tudott.

 

A félidőben megérdemelten vezetett a United, sokkal többet tett a gólért, mint a Benitez-gárda.

 

A második 45 perc igen langyosan indult, leginkább mezőnyben passzolgattak a játékosok, a kapuk nem voltak veszélyben.

 

A 65. percben egy manchesteri szöglet után kontrázhatott az Everton, Gray a bal oldalon nagyot harcolt, Doucouréhoz passzolt, aki továbbjátszott Townsendhez, a szélső pedig nem hibázott, 14 méterről a jobb alsóba lőtt. Az egész Fernandes pocsék szögletéből indult.

 

A kapott gól után nem sokkal McTominay és Ronaldo előtt is lehetőség adódott, de előbbi eseténél blokkolt a védelem, utóbbi pedig nem talált kaput.

 

Sancho ment el a bal szélen, remekül passzolt Pogbához, aki 17 méterről a hosszú felsőt célozta meg, de fél métert tévedett.

 

A 86. percben egy szöglet után gólt szerzett az Everton Mina révén, de les volt, így maradt az 1-1.

 

Hihetetlen, 4 perc volt hátra, Pogba kötöttfogású birkózásba ment át, Wan-Bissaka szabadrúgást akart elvégezni, miközben dobnia kellett volna. Alig volt idő hátra, de ilyen hülyeségekkel még abból a kevésből is elvettek saját játékosok.

 

Maradt a döntetlen. A United képtelen egy olyan meccset lehozni, amin nem kap gólt, ráadásul megint egy buta gólt kapott, simán meg kellett volna állítani Gray-t az egyenlítés előtt. 

 

 

Premier League, 7. forduló
Manchester United 1-1 Everton
Old Trafford

 

Vezette: Michael Oliver

 

United: De Gea - Wan-Bissaka, Varane, Lindelöf, Shaw - McTominay, Fred(Pogba 70.) - Greenwood, Fernandes, Martial(Sancho 57.) - Cavani(Ronaldo 57.)
Nem használt cserék: Henderson, Bailly, Telles, Matic, van de Beek, Lingard

 

Everton: Pickford - Godfrey, Mina, Keane, Digne - Townsend, Doucoure, Allan, Gordon(Davies 72.) - Gray(Dobbin 92.) - Rondon
Nem használt cserék: Begovic, Lonergan, Kenny, Holgate, Branthwaite, Gbamin, Whitaker

 

Gólszerző: Martial 43' illetve Townsend 65'

 

Sárga lap: Greenwood illetve Doucoure


 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!