Női csapat: A lányok izgatottan várják a manchesteri derbit

Az elmúlt héten a Manchester United Női csapata győzelemmel folytatta a Női Szuperliga közdelmeit, most pedig már mindenki a manchesteri derbire készül.


Eddig hat alkalommal találkoztak a felek, a Ligakupában két alkalommal a Vörös Ördögök nyertek. 2019 szeptemberében 2-0 arányban diadalmaskodtak a United lányai, majd az elmúlt évben tizenegyes párbajban sikerült felül kerekedni a manchesteri kékeken.

 

A Női Szuperligában eddig csak három derbit rendeztek, kétszer a városi rivális örülhetett a mérkőzés végén, illetve az elmúlt idény során drámai körülmények között sikerült pontot mentenie a Vörös Ördögöknek. 

 

 

A United a tabella negyedik helyéről várja a szombati találkozót. A City nem túl vaskos szezonrajtot követően csak a kilencedik helyen tanyázik, az elmúlt három bajnoki mérkőzésüket egyaránt elvesztették. 

 

Marc Skinner vezetőedző végre megtapasztalhatja, hogy milyen is egy ilyen kiélezett küzdelem. Nem is rest a szurkolók segítségét kérni a kövezkező derbin. 

 

"Ez mindig egy fontos állomása a bajnokságnak, ez a rivalizáció plusz energiákat ad, valahogy felül kell múlnunk a kékeket, összpontosítanunk kell a gyengeségeikre és ki kell azokat használni. Nem árt, ha megfullad minden támadásuk."

 

"Úgy hiszem, hogy már mindenki megfelelő fizikális és mentális állapotban van, a szurkolók pedig még több energiát szabadíthatnak fel, ahogy ez mindig lenni szokott. Visszhangzania kell a stadionnak, a szurkolóinknak." 

 

 

"Akárhányszor játszunk hazai pályán, meg kell mutatnunk, hogy mire vagyunk képesek, hogy ezzel a felfogással mi örülhetünk majd a három pontnak a City ellen, akik nehéz ellenfeleink lesznek a hétvégén. A publikum ad majd nekünk még egy löketet, szerintem pont erre van szükségük a lányoknak."

 

Hannah Blundell két gólpasszal járult hozzá a Birmingham City ellen aratott győzelemhez a legutóbbi bajnoki mérkőzésen, de elmondása szerint nem ijedhetnek meg a rivalizálástól, ami Manchester vörös és kék fele között zajlik.

 

 

"Egyértelműen egy derbiről van szó, szóval mindannyian fel vagyunk tüzelve, rengeteg játékosunk van, aki gondoskodhat arról, hogy számunkra kedvező eredmény szülessen. Egy ilyen meccsen is az a legfőbb cél, hogy a lehető legjobb eredményt érjük el és nagyszerű teljesítménnyel rukkoljunk elő."

 

Leah Galton, aki a United első gólját szerezte a birminghamiek ellen, szeretné megmutatni, hogy mire is képesek a Vörös Ördögök. 

 

"Mindannyian tudjuk, hogy ez mit jelent, vörösök a kékek ellen, kemény lesz. Már nagyon várjuk a találkozót."

 

 

A Manchester United szélsője is kitért a szurkolók elengedhetetlen segítségére. 

 

"Már a múlt héten is megmutatták mindenkinek, hogy kik is vagyunk, órási köszönet jár a szurkolóinknak, mintha hazai pályán játszottunk volna"- utalt a legutóbbi bajnoki mérkőzésre."

 

A manchesteri derbit október 9-én a Leigh Sport Villageben rendezik, a kezdőrugásra pedig 13:30-kor kerül sor.


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!