Park valóra váltaná álmát

Park Ji-sung eltökélt, hogy gyõzelemhez segítse a Manchester Unitedet szombaton a Barcelona elleni Bajnokok Ligája döntõben.


A dél-koreai középpályás nem volt tagja a 18 fõs mérkõzésre nevezett keretnek a Chelsea elleni tizenegyesekkel megnyert 2008-as döntõn, azonban egy évvel késõbb részese volt a 2009-es római vereségnek a Barcelona elleni fináléban.

 

Bár azóta két év telt el, a válogatott játékos azóta is kulcsfigura a Manchester United csapatában, különösen a nagy mérkõzéseken, így minden arra számít, hogy szombaton kezdõként lép majd pályára a Wembleyben a Barca ellen.

 

Park magabiztos azt illetõen, hogy a Vörös Ördögök változtak a két évvel ezelõtti római döntõ óta, és már nagyon türelmetlen, hogy a nyakában érezhesse élete elsõ Bajnokok Ligája-aranyérmét.

 

"Kihagyni, majd utána elveszíteni egy döntõt csak még jobban arra sarkall játszhassak, és gyõztes csapat tagja legyek - nem számít milyen csapat ellen" - kezdte.

 

"Ha játszok, és nyerünk, az fantasztikus érzés lesz számomra. Ez az álmom, de ahhoz, hogy ez valóra válhasson 100%-ot kell nyújtanom."

 

"Természetesen a Barcelona egyike a világ legnagyobb klubjainak, úgyhogy ha legyõznénk õket, azzal tökéletessé tennénk a döntõnket - számomra is."

 

"Nagyszerû mérkõzés a világ egyik legjobb játékosállományával rendelkezõ együttes ellen, és mindez Angliában lesz."

 

"Történt néhány változás a játékosok terén 2009 óta, de a stílusok ugyanaz. Emellett mi is változtunk. Nem tudom, hogy milyen játékot fogunk játszani, de meg kell mutatnunk a különbséget 2009-hez képest."

 

 

Park nagy energiákat mozgósító stílusára egyértelmûen szüksége lesz a Unitednek, hogy felvegyék a harcot Pep Guardiola fiainak sokpasszos játékával.

 

Azt még nem tudja, hogy milyen poszton számít majd rá a menedzser a hétvégén, azonban úgy véli, nagyban a Manchester United középpályájának teljesítménye fogja meghatározni, hogy a csapat milyen eredményt tud elérni a Priméra Division bajnoka ellen.

 

"Nem tudom még, hogy milyen szerepkörben lépek pályára a döntõben, de 100%-os teljesítményt kell nyújtanom, hogy megnyerjük a mérkõzést" - tette hozzá.

 

"Nekünk is vannak nagyszerû középpályásaink: Michael Carrick, Ryan Giggs, Anderson - minden képességük megvan hozzá, hogy megállítsák õket."

 

"Ha csapatként tudunk játszani, mint ahogy megmutattuk a Chelsea ellen (a bajnoki címet eldöntõ bajnokin az Old Traffordon) vagy más nagy rangadókon, akkor képesek lehetünk felvenni velük a versenyt."

 

"Javier Hernandez, Anderson és Nani nagyszerû szezont futnak, és az egész azon múlott, hogy a csapat sokkal erõsebbé vált, mint amilyenek a szezon elején voltunk, ez pedig minket fog segíteni a döntõben."

 


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!