Carrick: Elég jó vagyok

Michael Carrick hiszi, a Manchester Uniteddel elért sikerei elegek ahhoz, hogy elhallgattassa azokat a kritikusokat, akik szerint nem elég jó ahhoz, hogy a klubnál játszon.


A Manchester United középpályása is azok közé a játékosok közé tartozik, akik négy éven belül harmadszor is döntõt játszhatnak a Bajnokok Ligájában, emellett pedig 2006-os érkezése óta négy bajnoki címet is ünnepelhetett a klubbal.

 

Azonban a 29 éves válogatott játékos - aki várhatóan kezdõként fog szerepelni a szombati, Barcelona elleni Bajnokok Ligája döntõben - folyamatosan a kritikák keresztüzében áll szinte érkezése óta a szakértõk és a szurkolók részérõl egyaránt, amely nagyon frusztrálttá tette az egykori Tottenhames védekezõközéppályást.

 

"Mikor az emberek arról beszéltek, hogy nem vagyok elég jó ahhoz, hogy a United középpályáján játszak, akkor igen, néha eltûnõdtem, hogy mi is számít jónak az õ szemükben" - kezdte Carrick a Daily Mirrornak.

 

"Fantasztikus idõszakot töltöttem el a klubnál, öt éven belül négy bajnoki címet gyûjtöttem be, és három alkalommal a Bajnokok Ligája döntõjébe is eljuthattam. De természetesen néha nagyon nagyon frusztrálttá váltam, hiszen a címek megnyerésével tudnak a játékosok egységgé, csapattá kovácsolódni, ez pedig nekünk sikerült is."

 

"Aztán azon kaptam magam, hogy azt mondom magamban, 'Mi a fenének aggodalmaskodsz?'. Az emberek láthatják mire vagy képes, ha mégse, akkor mit tehetsz?"

 

"Ilyenkor csak abban reménykedhetsz, hogy az emberek felismerik, valamit jól kell csinálnod ahhoz, hogy sikereket érj el úgy, hogy a világ legjobb csapatai ellen kell küzdened, de ha mégsem, akkor mit számít? Az egyetlen dolog ami fontos, hogy mindig megnyert a következõ trófeát."

 

Ez pedig a Manchester United számára nem lesz más, mint a Bajnokok Ligája gyõzelemért járó trófea, amit a Wembleyben vehetnének át, ehhez pedig nem kell mást tenni, mint 'csak' legyõzni a Barcelona együttesét.

 

Bár Michael Carrick saját maga szemszögébõl az idén tényleg meggyõzõ teljístményt tett le az asztalra, ugyanis labdatartásban és a sikerült passzok területén õ volt a legjobb angol középpályás, tudja, hogy a katalánoknál az olyan játékosok, mint Xavi és Iniesta nagy veszélyt rejtegetnek magukban.

 

 

Nyilván az ellenük való csata felszínre hozza a két évvel ezelõtti római emlékeket Carrickben, amikor is sokan az õ gyenge teljesítményét is okolták a döntõbeli vereségért. Mostanra azonban, annak ellenére, hogy sokan a gránátvörös-kékeket tartják a finálé esélyesinek, szerinte el kell felejteni az olasz fõvárosban történteket, és csak arra szabad koncentrálniuk, hogy begyûjtsék a klub újabb európai kupagyõzelmét.

 

"Talán néhány konkrét kritika érte a személyemet is azt a Barca elleni estét követõen, amikor a dolgaink nem úgy alakultak, ahogy szerettük volna" - tette hozzá.

 

"De jó, hogy újra idáig eljutottunk és a döntõben játszhatunk, hiszen az út a legnagyobb csapatok testén keresztül vezetett, most pedig már tapintható közelségbe kerültünk a kupától. Ami a múltban történt, az megtörtént, ezen már nem lehet változtatni. De azon az érzésen, amit akkor éreztünk, senki nem akarna újra átmenni, soha."

 

"Ami mindannyiunkban ott van, az az, hogy szeretnénk újra kezünkben tartani a trófeát és megérezni a gyõzelem ízét a végén."

 

"Nem mi vagyunk az elsõ csapat, amelyet a Barcelona legyõzött. De így kikapni nagyon elkeserítõ, úgyhogy megértem az embereket, hogy miért hiszik azt, hogy nem tudjuk legyõzni õket."

 

"De nincs bennünk félsz, nem futamodunk meg. Korábban már megvertük õket - ezzel pedig bizonyítottuk, hogy õk sem legyõzhetetlenek. Rómában azon az estén nem mûködött ellenük a recept. De tudjuk, hogy hol rontottuk el, így most ez nem fog elõfordulni."

 

Ha valaki, akkor Carrick nagyon jól tudja, hogy ha valaki hallgat a kritikákra, akkor annak csak negatív hatása lehet, éppen ezért úgy érzi, hogy a Manchester United által megszerzett trófeák magukért beszélnek.

 

"Tudjunk magunkról, hogy hol tartunk. Tisztában vagyunk azzal, hogy néha nem játszunk jól, és az idegenbeli formánk is hagy maga után némi kivetnivalót, de ettõl függetlenül mindig magabiztosak voltunk."

 

"Elégedett vagyok az általam nyújtott teljesítménnyel. Ha az emberek nem hordoznak a tenyerükön, nem foglalják dalba a nevemet, én akkor se fogok aggódni emiatt. Mi elertük az általunk kitûzött célokat - ez az egyetlen fontos dolog. Eddig sikerült sikerre vinnünk az akaratunkat a legvégén - reméljük ez folytatódik továbbra is."

 


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!