Skinner a lányok fegyelmezettségét dícsérte

A Manchester United Női csapatának vezetőedzője, Marc Skinner elégedett volt a lányok Ligakupában nyújtott teljesítményével. A Vörös Ördögök a Durham otthonában játszottak 2-2-es döntetlent, illetve büntetőpárbajban sikerült megszerezniük az extra pontot is.


A United az első félidőben szerezte meg a vezetést Ivana Fuso találatával, de nem sokkal később, alig öt perccel a második félidő kezdetét követően a hazaiak egyenlíteni tudtak. A csereként pályára lépő Ella Toone aztán egy briliáns góllal szerezte meg ismét a vezetést, de a Durham egy kései szabadrúgásból egalizálni tudott.

 

A büntetőpárbajban Skinner csapata hibátlanul teljesített, a vadmacskák részéről viszont hiba csúszott a gépezetbe, Becky Salicki hagyta ki a maga tizenegyesét.

 

"Azt hiszem rengeteg kihívást tartogatott számunkra az első ligakupa forduló, elég jól megismertük így a vetélytársak képességeit és persze a sajátunkat is" – kezdte Skinner a klubmédiának adott nyilatkozatában.

 

 

"A legfontosabb számomra az, hogy jól teljesítettünk a mérkőzésen, bár voltak döntő pillanatok, amikor nem álltunk a helyzet magaslatán. Ezekben a szituációkban egyértelműen fejlődnünk kell, ezen dolgozni is fogunk. Ami talán a leginkább lenyűgözött, az a lányok fegyelmezettsége. Kértem őket, hogy maradjanak ott fejben és úgy álljanak oda a büntetőponthoz."

 

"Mindenki betartotta a kérésemet és tökéletes volt minden rúgás. Biztos vagyok benne, hogy lesznek majd hibák a jövőben, de ebből tudunk meríteni."

 

"Meg kell említeni, hogy a lányok kiválóan teljesítettek a pályán is, megint sikerült fejlődnünk. Ha csapatként akarunk előrébb lépni, mérkőzéseket és kupákat akarunk nyerni, akkor hasonló kihívásokra van szükségünk."

 

 

A döntetlennel végződő találkozó során a Durham kétszer is egyenlíteni tudott. Skinner véleménye szerint a csapat a rögzített szituációknál nem állt biztos lábakon. A női csapat vezetőedzője szerint az elkövetkező hetekben figyelmet kell fordítaniuk a meccskontrollra, hogy a jövőben jobb eredményeket tudjanak elérni hasonló helyzetben.

 

"Voltak nagyszerű megoldásaink, a pálya közepén kifejezetten jól irányítottuk a játékot, de néhány helyzetben kissé naivak voltunk. Ezt mindenképp el kell ismernünk."

 

"Én mindig csak annyit kérek a csapattól, hogy tanuljunk, fejlődjünk minden mérkőzéssel lépjünk egyet előre a közös úton, amit kijelöltünk. Most is ezt kell tennünk, elemeznünk kell, hogy mik voltak a gyengeségeink és el kell ismernünk, hogy ezeken változtatni kell. Ezen az estén is sokat megtudtunk, ezekre figyelni fogunk."

 

A vezetőedző nem feledkezett meg a Vörös Ördögöket elkísérő szurkolókról sem.

 

"Nagyszerűek voltak. Mindent megtettek, hogy gólt szerezzünk és próbálták kiszurkolni azt is, hogy mi ne kapjunk egyet sem. Rengeteg pozitív energia jött a lelátókról."

 

A Manchester United Női csapata legközelebb a Női Szuperliga 6. fordulójában lép pályára a Tottenham otthonában november 7-én.


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!