Tottenham Hotspur 0-3 Manchester United

Ronaldo, Cavani és Rashford találataival megérdemelt győzelmet aratott a United a Tottenham otthonában.


Talán kicsit meglepő döntés volt Ole Gunnar Solskjaertól, hogy három belső védővel állt fel a Spurs ellen.

 

Óvatosan kezdett mindkét csapat, a kapukra nem sok veszélyt jelentettek a játékosok. 

 

A 7. percben Fernandes beadását Cavani csúsztatta kapu mellé, majd ismét a csatár került helyzetbe, de lövését blokkolták.

 

Shaw és Maguire is besárgult, de talán egyiküknek sem kellett volna, hiszen Shaw-t buktatták és esés közben rántotta le Lucast, de sajnos a játékvezető azt fújta le, nem az első szabálytalanságot, Maguire pedig Varane helyett kapott sárga lapot, hiszen a francia szabálytalankodott, nem az angol.

 

A félidő felénél szabadrúgáshoz jutottak a hazaiak, sorfalon lepattant a labda, a védelem tisztázott, de a visszalőtt labda megtalálta Sont, aki 5 méterről kapu fölé bombázott.

 

A 25. percben Shaw remek labdája találta meg Fernandest, aki várta a többieket majd beívelt kapu elé, Cavani fejese fél méterrel kerülte el a kaput.

 

A 28. percben szögletet rúghatott a Spurs, Son ívelését Dier fejelte le, Romero pedig közelről a kapuba kotorta a játékszert. Érdekes, hogy a Tottenham még ebben a szezonban nem szerzett gólt szöglet után. Szerencsére most sem, mert Romero lesen állt, így maradt a 0-0.

 

Fred gondolt egy váratlant, 25 méterről kapura lőtt, Lloris-nak nagyot kellett nyújtóznia, de végül szögletre mentett.

 

Nem sok helyzet volt a találkozón, de a 38-39. percben sikerült benyomni a hazaiakat a kapujuk elé, a védők próbáltak tisztázni, de két játékos villant; előbb Fernandes adott kiváló labdát Ronaldonak, aki kis szögből kilőtte a hosszút, csodás gól volt!

 

A kapott gól után kicsit emelt a tempón a Spurs, Lo Celso próbálkozott, de kapu fölé lőtt, majd egy szöglet után Davies bólintott szintén a kapu fölé.

 

Az eredmény nem változott a szünetig, ha nem is sokkal, de többet tett a manchesteri csapat a gólért, ami végül meg is született. Nagyon kellene a győzelem, hiszen két rivális - Pool és City - is pontot, pontokat bukott a forduló során.

 

A második játékrész első helyzete a Spurs előtt adódott, De Gea adta el csúnyán a labdát, Lucas szerezte meg, Sonhoz passzolt, aki szerencsére kapu mellé lőtt.

 

A 48. percben McTominay szedte össze a labdát a középpályán, megindult előre, kiválóan indította Ronaldot, aki kíméletlenül a léc alá bombázott. De sajnos lesről indult a portugál, így maradt az 1-0.

 

Teltek a percek, de semmire nem jutott a Spurs, bár próbáltak támadni, a védelem kiválóan állt a lábán.

 

Skipp vesztett labdát saját térfelén, Ronaldo egy csellel tisztára játszotta magát, majd elképesztően nagy labdával hozta helyzetbe Cavanit, aki nem hibázott, megduplázta csapata előnyét.

 

Ez a Spurs nagyon nem tudott mit kezdeni a manchesteri játékkal, bár szögletekig eljutottak, de azokból sem tudtak veszélyt kialakítani, a hazai drukkerek pedig ki is nyilvánították, mennyire nem tetszett, amit láttak.

 

Sőt, növelte előnyét Solskjaer csapata; a középpályán passzolgattak Fredék, Matic kapott labdát McTominaytől, a szerb Rashfordot indította, aki higgadtan helyezett a kapus mellett a hosszú alsóba, 3-0 a Vörös Ördögöknek!

 

A Manchester United egy könnyűnek tűnő győzelemmel térhetett haza Londonból, ez a Spurs ma szinte semmi veszélyt nem jelentett De Gea kapujára. A manchesteriek okosan játszottak és megérdemelten nyertek.

 

 

Premier League, 10. forduló
Tottenham Hotspur 0-3 Manchester United
Tottenham Hotspur Stadium

 

Vezette: Stuart Attwell

 

Spurs: Lloris - Emerson Royal, Romero, Dier, Davies - Hojbjergm Skipp(Ndombele 66.) - Lucas(Bergwijn 54.), Lo Celso(Alli 73.), Son - Kane
Nem használt cserék: Gollini, Doherty, Reguilon, Sanchez, Rodon, Tanganga

 

United: De Gea - Wan-Bissaka, Lindelöf, Varane, Maguire, Shaw - McTominay, Fred - Fernandes(Matic 76.) - Ronaldo(Rashford 71.), Cavani(Lingard 82.)
Nem használt cserék: Henderson, Bailly, Dalot, van de Beek, Sancho, Greenwood

 

Gólszerző: Ronaldo 39', Cavani 64', Rashford 86'

 

Sárga lap: Davies, Romero illetve Shaw, Maguire, Fred

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!