Fergie: Az évtized legjobb döntõje

Sir Alex Ferguson úgy véli, csapata folyamatos Bajnokok Ligája döntõs szereplése tanúskodik arról, hova ért el a United az utóbbi évtized során.


A skót menedzser a csapat négy év alatt elért harmadik döntõje elõestéjén beszélt egy sajtótájékoztatón, ahol elmondta, szerinte a állandóság és a tapasztalat a kulcs a klub sikereihez.

"Ennek a csapatnak a nagyszerû tulajdonsága az érettség. Látható az idei európai rekordunk - ami nagyon jó" - mondta Sir Alex.

"Nagyon jó utat találtunk az európai játékhoz. Némely évben nem sikerült döntõt játszanunk, de általában a következetességünk nagyon jó volt, ami abból adódott, hogy minden szezonban játszhattunk Európában. Ez segített nekünk."

"1999 óta a fejlõdésünk óriási. Azóta mindig jól szerepeltünk Európában."

Bár néhány személyi változás történt a legutóbbi döntõs szereplés (2009), vagy a legutóbbi gyõzelem (2008) óta, ám Sir Alex szerint csapata javult.

 


"Wayne Rooney sokkal érettebb lett 2009 óta. De ugyanez igaz a többi játékosra is."

"A mellettem lévõ két srác tapasztalata létfontosságú számomra" - tette hozzá Ferguson, utalva Nemanja Vidicre és Rio Ferdinandra, akik a sajtótájékoztatón mellette foglaltak helyet.

A menedzser tisztában van azzal, hogy a Barcelona is javult, ennek tudatában várja a Wembleyben megrendezendõ hatalmas összecsapást.

"Nyílvánvalóan a két nagy klub nagyszerû múltja vonzó. De ezen két csapat az elmúlt évtizedben is óriási sikereket ért el."

"Ez egy csodálatos döntõ lesz, bármi is történjen. Sok góllal, sok izgalommal és sok jó futballistával."

"Az évtized legjobb döntõje lehet."
 

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!