Ole Guardiola legnagyobb mumusa

Pep Guardiola Manchester Cityje több, mint öt éve a Premier League élcsapatainak egyike, de soha nem volt nekik könnyű Ole Gunnar Solskjaer Manchester Untedje ellen játszani.


Tulajdonképpen a norvég szakember egyike azon nehezebb ellenfeleknek a menedzserek között, akikkel a spanyol edzőnek karriere során szembe kellett néznie. 

 

Solskjaer nyolc alkalommal találkozott Guardiola csapatával minden sorozatot figyelembe véve és ebből négy mérkőzést megnyert, ami a legjobb mutató a korábbi Barcelona menedzser eddigi ellenfelei közül, akikkel már legalább ötször találkozott. 

 

Ole szintén az egyetlen menedzser, aki többször nyert Guardiola ellen (négy alkalom), mint amennyiszer alul maradt vele szemben (három mérkőzésen), azokat is figyelembe véve, akikkel Pep legalább ötször találkozott. 

 

Mindkét csapat kissé hullámzó formában vág neki a szombati találkozónak, mivel mindkét gárda utolsó három mérkőzésében egyaránt szerepel győzelem, döntetlen és vereség is minden sorozatot figyelembe véve. 

 

Ez arra késztetheti a statisztikák kedvelőit, hogy a mérkőzés közelmúltjának történetében kutassanak és nyomokat keressenek arra vonatkozóan, hogy a United-City rivalizálás következő fejezete milyen eredménnyel zárul majd.

 

Minden United szurkoló fél egy újabb, esetleges Liverpool féle megaláztatástól, azonban az megnyugtathatja őket, hogy a zajos szomszédok ellen négy bajnoki mérkőzés óta veretlen a csapat. 

 

Solskjaer legényei oda vissza verték Pep csapatát a 2019/20-as idényben, tavaly pedig egy győzelem és egy döntetlen a mérlegük. 

 

 

Guardiolanak több híresebb nemezise is van, mint például Jurgen Klopp, Jose Mourinho és Thomas Tuchel, de ha Ole csapatának adatait akarnánk összehasonlítani a korábban felsoroltakkal, akkor egyértelmű, hogy ő a spanyol edző legnagyobb mumusa.

 

A Liverpool menedzsere győzte le Guardiolat a legtöbb alkalommal (9), de Pep szintén számos esetben győzedelmeskedett a német edző felett. 

 

Mourinhonak hét győzelme van a 25 mérkőzésükből, míg Mauricio Pochettino és Solskjaer utána a legsikeresebbek 4-4 győzelemmel, azonban az argentin szakember 21 alkalommal találkozott Pep csapatával, míg Ole csak nyolc alkalommal. 

 

Mindent figyelembe véve egyedül a United menedzsere az, aki többször győzött Guardiola ellen, mint fordítva. 

 

Az Old Trafford közönsége reméli, hogy ez bíztató előjel lehet a szombati találkozón, de a Liverpool elleni vereséget követően minden nemű optimizmussal óvatosan kell bánni. 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!