Manchester United 0-2 Manchester City

Nagyon gyenge United játszott egy jól szervezett, de nagyon extrát nem nyújtó City ellen. Megint egyéni hibákból születtek a gólok, Bailly saját kapujába lőtt, míg De Gea és Shaw összehozták a második találatot.


Ole Gunnar Solskjaer maradt a három belső védőnél, de Varane kiesése miatt Bailly kezdhetett a védelemben.

 

Az első lövés Silva nevéhez fűződik, de amolyan "jó lövés, bedobás" szintűre sikeredett.

 

Az 5. percben Shaw szabadrúgása szállt remekül az ellenfél kapuja elé, Maguire fejese azonban kapu fölé szállt.

 

Két perccel később megszerezte a vezetést a City; már az előző mérkőzésen is több hibával játszó Bailly saját kapujába talált be Cancelo beadását követően. Vajon hogy sikerült ennyire kacskán eltalálni a labdát?

 

A City irányította a találkozót, de ez várható is volt, komoly helyzetei azonban nem voltak a Kékeknek.

 

Egészen a 26. percig kellett várni nagy lehetőségig, Shaw nagyszerű beadását Ronaldo kapásból lőtte el 15 méterről, Ederson nagyot védett, a kipattanót Greenwood nem tudta a hálóba kotorni.

 

A 29. percben Foden robogott el a bal szélen, középre gurított, De Bruyne lövését blokkolta Shaw, majd Jesus közeli próbálkozásánál De Gea védett nagyot. Akárcsak Cancelo átlövésénél, a spanyol portás ekkor is remekül hárított.

 

A 33. percben Lindelöf is majdnem betalált saját kapujába, de De Gea hatalmasat hárított. Egy perccel később De Bruyne lövését tolta szögletre De Gea. 

 

A 45. percben Cancelo beadását akarta Shaw kiengedni a hosszú kapufánál, de Bernardo úgy gondolta, még elérheti, el is érte, kapura küldte a játékszert, amit De Gea bevédett a kapufánál. Potyagóllal duplázta meg előnyét a City.

 

Fordulás után már nem jött ki Bailly a pályára, Sancho állt be a csapatba, ezzel két belső védővel játszott tovább a United.

 

A vendégek hagyták, hogy a Vörös Ördögök passzolgassanak, akik semmi veszélyt nem jelentettek Ederson kapujára. Helyzeteket sem sikerült kialakítania Ronaldoéknak. Húsz percig ment is ez, utána azonban megint a City passzolgatott sokkal többet.

 

Egyébként ez a félidő az egyik leggyengébb félidő volt, amit ebben a PL-szezonban eddig láthattunk, alacsony iramú és színvonalú volt a játék.

 

A 81. percben háromra növelhette volna előnyét a City, van de Beek adta el a labdát, visszatámadtak a vendégek, Foden kapott kiváló átadást, de a szélső szerencsére a kapufa mellé tüzelt.

 

Ez a manchesteri derbi az egyik leggyengébb városi rangadó volt, amit a két csapat az utóbbi tíz évben játszott. De a City-nek ilyen teljesítmény is elég volt ahhoz, hogy simán behúzza a 3 pontot.

 

 

Premier League, 11. forduló
Manchester United 0-2 Manchester City
Old Trafford

 

Vezette: Michael Oliver

 

United: De Gea - Lindelöf, Bailly(Sancho 46.), Maguire - Wan-Bissaka, McTominay, Fred(van de Beek 80.), Fernandes, Shaw(Telles 74.) - Greenwood(Rashford 67.), Ronaldo
Nem használt cserék: Henderson, Dalot, Matic, Lingard, Martial

 

City: Ederson - Walker, Stones, Dias, Cancelo - Gündogan, Rodri, Silva - Jesus, De Bruyne, Foden
Nem használt cserék: Steffen, Carson, Grealish, Ake, Mahrez, Palmer, Sterling, Zinchenko

 

Gólszerző: Bailly 7' (öngól), Silva 45'

 

Sárga lap: Fernandes, Ronaldo illetve Cancelo, Silva

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!