Maguire rekordja a válogatottban

Harry Maguire minden idők legtöbb gólt szerző angol védő lett a San Marino elleni 10-0-ra megnyert mérkőzésen.


A Manchester United védője a találkozó elején volt eredményes Phil Foden beadásából, amivel egyben a mérkőzés gólcsapját is alaposan kinyitotta. A gálának köszönhetően pedig a Háromoroszlánosok kvalifikálták magukat a 2022-es világbajnokságra. 

 

Maguire-nek három nap alatt ez a második gólja volt a válogatottban, 2021-ben pedig már összesen az ötödik, nála többször ebben az évben pedig csak Harry Kane zörgette meg az ellenfelek hálóját az angolok közül. A San Marino elleni találat már a hetedik volt a válogatottban Maguire számára, ami azt is jelenti, hogy a United csapatkapitánya saját szeletet kapott a Háromoroszlánosok történetének tortájából.

 

John Terry és a néhai Jack Charlton volt a korábbi rekorder, akik a belső védők közül egyaránt 6 találatig jutottak. Charlton a vb győztes és United legenda Sir Bobby-nak a testvére és csupán 35 válogatott mérkőzés kellett ahhoz, hogy ezt a 6 gólt megszerezze. Terry, aki a Twitteren keresztül gratulált Maguire-nek 78 mérkőzés alatt hozta össze 6 találatát a válogatottban.

 

Maguire még a Leicester City védőjeként kezdte meg a válogatottban a gólgyártást egy svédek ellen 2-0-ra megnyert világbajnoki negyeddöntőben. Az ezt követő fél tucat gólja az elmúlt 12 hónapban született. 

 

 

Gareth Southgate csapata az Európa-bajnokságon 2. helyen végzett Olaszország mögött és abban reménykednek, hogy a jövő télen megrendezésre kerülő katari világbajnokságon jobb eredményt érhetnek el. Maguire góljaival tevékenyen hozzájárult ahhoz, hogy a Háromoroszlánosok ott lehetnek majd Katarban.

 

A United csapatkapitánya az alábbi üzenetet tette közzé a közösségi médiában a San Marino elleni győzelmet követően:

 

"Brilliáns módja volt annak, hogy lezárjuk az évet. Katar, jövünk!"


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!