Watford 4-1 Manchester United

Borzalmas első félidő után feltámadt a United, de Maguire kiállítása megpecsételte a Vörös Ördögök sorsát.


Ole Gunnar Solskjaer a kezdőbe nevezte Sanchot, ráadásul a jobb szélre tette be a fiatal angolt.

 

Nem indult túl jól a mérkőzés, az első 15 percben egyértelműen a hazaiak játszottak veszélyesebben, sokkal támadóbb felfogás volt jellemző rájuk, mint a Vörös Ördögökre.

 

A 8. percben majdnem meg is lett ennek az eredménye. Egy ártatlan bedobás után Fernandes rendkívül felelőtlen megmozdulása hozta helyzetbe Kinget, McTominay a nyakán lógott, el is csúszott úgy, hogy a korábbi manchesteri csatár is elesett, végül a helyzet kimaradt, így Moss büntetőt ítélt. Sarr lőtte a tizenegyest, De Gea hárított, de a kipattanót Kiko a léc alá bombázta. Azonban a védő még az elrúgás előtt megindult a tizenhatoson belülre, így VAR után a játékvezető újrarúgatta a büntetőt. Sarr állt oda ismét, de ezúttal is nagyon gyenge kivitelezést láthattunk, De Gea védett, végül  majdnem 5 percnyi közjáték után maradt a 0-0.

 

A Darazsak nem álltak le, kontrákból és szögletekből próbáltak veszélyeztetni és nem egyszer komoly feladata volt a védelemnek.

 

A 28. perc környékén Matic nem állt a helyzet magaslatán, előbb ő adott majdnem gólpasszt Kingnek, majd ő nem fogta Kinget, aki a második lehetőségét már gólra váltotta egy balról, laposan érkező bejátszás után. Mindenképp megérdemelte a vezetést a hazai alakulat.

 

Végre valami! A 31. perc elején Fernandes ívelt Rashford elé, aki kapásból lőtt, Foster azonban nagyot védett.

 

Sajnos sokkal több nem jött a Unitedtől. Sőt, majdnem duplázni tudott King egy beadás után, de fejesét kiöklözte De Gea, Sissoko lövése pedig kapu mellé ment.

 

A 44. percben már nem mentette meg semmi a manchesterieket az újabb bekapott góltól. A hazaiak a jobb szélen 2v2-ben könnyedén megverték Maticot és Sanchot, Sarr kapott labdát, aki távolabbról jobban célzott, mint a 11-eseknél és kilőtte a hosszú alsót, 2-0 a hazaiaknak!

 

Ez megint gyenge 45 perc volt. Egyetlen lövés találta el Foster kapuját, de sokkal több nem is találhatta volna el, mert alig volt próbálkozása a vendégeknek. Ranieri csapatán látszott az akarás, a Uniteden kevésbé, mindenért estek a játékosok ahelyett, hogy kicsit komolyabb hozzáállással mentek volna tovább.

 

Solskjaer változtatott a szünetben, lekapta a pályáról McTominayt és Rashfordot, beküldte van de Beeket és Martialt.

 

Hamar meg is lett az eredménye a változtatásnak, egy szép manchesteri támadás végén Sancho ívelése találta meg Ronaldot, aki önzetlenül nem kapura fejelt, hanem az üresen álló van de Beekhez bólintott, aki közelről a hálóba fejelt, 2-1-re feljött a United!

 

Két perccel később egy hazai kontra végén De Gea lábbal hárított King lövését követően.

 

Az 55. percben majdnem egyenlített Solskjaer csapata, van de Beek remekül indította Sanchot, aki kiválóan futott el a jobb szélen, majd nagyszerűen tálalt Fernandes elé, a portugál lövése azonban centikkel elsuhant a bal kapufa mellett.

 

Két perccel később van de Beek ugratta ki Ronaldot, Foster hatalmasat védett a portugál lövésénél.

 

Matic is lőtt 15 méterről, de egy métert tévedett.

 

Ez hihetetlen! Egy teljesen ártalmatlan szituációban Maguire gondolt egyet és passz helyett ő maga akarta cipelni a labdát még egy kicsit, Cleverley megtámadta, Maguire kicsit hosszan szöktette magát, ezért kénytelen volt becsúszni, labdát nem találta el, így megkapta második sárgáját és mehetett zuhanyozni. Már amikor a csapat felállt és ellenfele fölé nőtt, jött egy ilyen egyéni hiba...

 

Fernandes 17 méterről, teljesen üresen lőhetett, de csúnyán kapu fölé bombázott.

 

A ráadás pillanataiban minden eldőlt, Pedro előtt adódott két nagy lehetőség, elsőt még kihagyta, másodikat már nem. De nem volt még vége, a 95. percben Dennis is betalált, kiütötte a Manchester Unitedet a Watford.

 

Ezzel a vereséggel ez már az ötödik kudarc a legutóbbi hét bajnoki alatt. Vajon meddig mehet ez még?

 

 

Premier League, 12. forduló
Watford 4-1 Manchester United
Vicarage Road

 

Vezette: Jonathan Moss

 

Watford: Foster - Kiko, Cathcart, N'Koulou(Troost-Ekong 64.), Masina - Sissoko - Sarr(Cucho 68.), Louza(Pedro 77.), Cleverley, Dennis - King
Nem használt cserék: Bachmann, Ngakia, Rose, Fletcher, Tufan, Gosling

 

United: De Gea - Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Shaw(Dalot 85.) - McTominay(van de Beek 46.), Matic - Sancho(Lingard 90.), Fernandes, Rashford(Martial 46.) - Ronaldo
Nem használt cserék: Heaton, Bailly, Mata, Fred, Telles

 

Gólszerző: King 28', Sarr 43', Pedro 92', Dennis 95' illetve van de Beek 50'

 

Sárga lap: Louza illetve McTominay, Maguire

 

Kiállítva: Maguire
 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!