Manchester United N - Arsenal N 0-2

A Manchester United Női csapata kemény küzdelemben maradt alul az Arsenal csapata ellen a Női Szuperliga vasárnapi, 8. fordulójában.


Az első félidő gól nélkül telt el, de a vendégek a második játékrészben magasabb fokozatra kapcsoltak és Vivianne Miedema, illetve McCabe góljával megszerezték a három pontot érő győzelmet a Manchester United vendégeként. Az eredmény egyben azt is jelenti, hogy megszakadt a Vörös Ördögök hat mérkőzés óta tartó veretlenségi sorozata.

 

A hazaiak magabiztos labdabirtoklással és magasan indított védekezéssel próbálták kontrollálni a mérkőzést az első 10 percében. Ennek eredményeképpen Leah Galton tudott labdát szerezni, ám a beadása magas volt Kirsty Hansonnak.

 

Természetesen a Vörös Ördögöknek is akadt dolga ezt követően, McCabe passzolt Beth Mead felé. Mead lövésre szánta el magát, de a felső kapufa kisegítette a United kapusát.

 

 

A ziccert követően az ágyúsok sokkal magabiztosabban járatták a labdát, Frida Maanum előtt adódott is egy gólszerzési lehetőség, ám célt tévesztett, a labda jó egy méterrel a kapu fölé szállt.

 

Az Arsenal erősen beszorította a hazaiakat a saját kapujuk elé, így leginkább az ellentámadásokra épített Marc Skinner csapata. Hannah Blundell kiválóan védekezett, több alkalommal is fontos szereléseket tudott bemutatni. Épp ő volt az, aki egy visszaszerzett labdával azonnal Ella Toone felé ívelt, de Kim Little résen volt és megbirkózott a hosszú indítással.

 

Mary Earps ezúttal is kiválóan védett. Steph Catley is próbára tette egy szögletből érkező remekül megfejelt labdával, de a Vörös Ördögök hálóőre parádés mozdulattal szorította magához a sarokra bólintott játékszert.

 

Ismét Earps volt a főszereplő, amikor Little egy lecsorgó labdára csapott le. Mary megint a helyén volt és játékban tartotta a Manchester Unitedet. Az ágyúsok egyértelműen többet támadtak, de a United védelme remekül állta a sarat az első játékrészben.

 

 

A második félidő harmadik percében Miedema megszerezte az Ágyúsoknak a vezetést. A lövése laposan húzott el több láb alatt és között, Earps pedig nem látott eleget, így már nem tudott hárítani.

 

Megkérdőjelezhető események követték az Arsenall vezetését. McCabe rontott rá Hansonra és csúnyán eltalálta a szélső térdét, ennek ellenére megúszta sárgalapos figyelmeztetéssel. Hanson szerencsére folytatni tudta a játékot.

 

McCabe ismét főszereplő volt, amikor Aoife Mannion védekezett vele szemben. Emily Heaslip bíró szerint a United védője volt szabálytalan, ráadásul a tizenhatoson belül, így újabb gólszerzési lehetőség adódott a vendégek előtt. A labda mögé a szenvedő fél, McCabe állt oda, erősen a sarokra helyezte a labdát, Earps pedig hiába érezte az irányt, sajnos nem tudott hárítani, így már két gólos hátrányban voltak a United lányai.

 

 

Lucy Staniforth és Katie Zelem megpróbálta visszahozni a meccsbe a csapatot. Staniforth kiválóan látta meg a bemozgó Zelemet, de az ágyúsok kapusa, Manuela Zinsberger egy elképesztő mozdulattal őrizte meg csapatának a két gólos előnyt.

 

A Vörös Ördögök valahogy ma nem találták a ritmust, Skinner frissített is, Carrie Jones érkezett, aki éppen a héten írta alá első profi szerződését a klubbal. A frissítés bevált, megtalálta Galtont egy remek passzal, de a partjelző lesállást jelzett. A mérkőzés sajnos így United szempontból vereséggel zárult, Skinner csapata pedig vereséggel távozott a Leigh Sports Villageből.

 

Manchester United N – Arsenal N 0-2

Női Szuperliga 8. forduló

2021.11.21. 13:15 Leigh Sports Village (Leigh)

 

Manchester United N: Earps; Blundell, Mannion, Thorisdottir, Batlle; Staniforth, Zelem (c) (Boe Risa 87’); Hanson (Jones 78’), Toone, Galton; Russo.

Nem használt cserék: Baggaley, Ladd, Fuso, Smith, Turner.

Sárga lap: Blundell.

 

Arsenal N: Zinsberger; Catley, Wubben-Moy, Beattie, Maritz (Patten 90+5’); Little (Nobbs 46’), Walti, Maanum; McCabe (Parris 78’), Miedema (Foord 86’), Mead.

Nem használt cserék: Williams, Stenson, Goldie, Houssein.

Sárga lap: McCabe.

 

Gólszerzők: Miedema 48’, McCabe 57’.

 

Hivatalos nézőszám: 2,186.


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!