Maguire: A játékosoknak vállalni kell a felelősséget

Harry Maguire, a Manchester United csapatkapitánya úgy gondolja, hogy a játékosoknak vállalnia kell a felelősséget a közelmúlt gyenge teljesítményei miatt, melyek végül Ole Gunnar Solskjaer menesztéséhez vezettek.


A norvég szakember a Watford elleni 4-1-es vereséget követően kényszerült távozni a klubtól és még tudott beszélni a játékosokkal Carringtonban, mielőtt haza indult. A csapat irányítását ideiglenesen Michael Carrick veszi át, aki Harry Maguire társaságában megtartotta első sajtótájékoztatóját a Villarreal elleni mérkőzést megelőzően. 

 

Az angol védő elismerte, hogy a norvég menedzserrel való közös utazásnak vége szakadt a Vicarage Road-on elszenvedett vereség miatt. 

 

"Nos, ahogy Michael is mondta, nagyon nehéz időszak ez most nekünk játékosoknak is, mert nagyon tiszteltük a menedzsert és azt, amit sokunkért tett az elmúlt évek alatt" - mondta Maguire az újságíróknak. "Együtt éltük meg ezt az utazást és soha nem jó látni, hogy valaki elveszíti az állását. Tegnap még bejött hozzánk beszélgetni, nagyon érzelmes pillanat volt. Nehéz volt átélni vele a történteket."

 

"Mindannyian szeretnénk jó eredményeket elérni és nem voltunk elég jók szombaton sem és a közelmúltban sem és ennek Ole itta meg a levét. Ebben viszont nekünk is nagy felelősséget kell vállalnunk."

 

 

Harry elárulta azt is, hogy miről beszélgettek Solskjaerral, mielőtt a norvég távozott volna.

 

"Ole bejött hozzánk utoljára beszélgetni. Mindenki nagyon tiszteli őt, valamint azt, amit a klubért tett és rendkívül érzelmes beszélgetés volt. Ő a klub legendája és az is marad. Nem akarok túlságosan belemenni abba, amit mondott, de röviden összefoglalva sok sikert kívánt nekünk."

 

"Azt mondta, hogy továbbra is szurkolni fog nekünk, hogy visszatérjünk a sikereket jelentő útra és, hogy koncentráljunk a Villarreal elleni meccsre és vágjunk bele pozitív hozzáállással. Azt mondta, hogy szurkol nekünk és, hogy nyerjünk meg minden meccset és mutassuk meg, milyen értéket is képviselünk."

 

Maguire számára a hangsúly most azon van, hogy a csapat kilábaljon a rossz szériából és ismét előre tudjanak haladni. Remélhetőleg ez Spanyolországban már kezdetét is veszi egy Villarreal elleni győzelemmel, amellyel akár a továbbjutás is meglehet az egyenes kieséses szakaszba.

 

"A futballban megél az ember hullámvölgyeket és nehéz időszakokat. Ha leülsz beszélgetni a játékosokkal, akkor a legtöbben azt fogják mondani, hogy ez a mostani a legnehezebb időszak számukra a klubnál. Tudjuk, hogy a legutóbbi produkciók nem voltak elég jók sem egyénileg, sem csapat szinten és ezek miatt valaki megfizeti a hibák árát, de nem szabad kővel dobálnunk kizárólag egy embert. Óriási a felelősség a játékosokon is a történtekben és meg kell találnunk magunkban azt, hogy mi vezetett ide."

 

"Mindemellett előre kell tekintenünk és győzelemre kell vinnünk ezt a klubot. Meg kell találnunk magunkban ami előre visz, koncentrálnunk kell, hogy holnap egy nagyszerű teljesítményt tudjunk elérni, amire a klubnak nagy szüksége van."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Villarreal - Manchester United

Bajnokok Ligája csoportkör, 5. mérkőzés

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!