Carrick: A középpályánk fantasztikus volt

A Manchester United ideiglenes menedzsere, Michael Carrick el volt ragadtatva a Vörös Ördögök középpályájának munkájától, aminek köszönhetően sikerült elhozni egy pontot a listavezető Chelsea otthonából.


Az első félőben érezhetően többet birtokolták a labdát a házigazdák, azonban a United nem hogy kitartott, egy kontrának köszönhetően Jadon Sancho a második félidőben meg is szerezte a vezetést, igaz utána Jorginho értékesített egy tizenegyest, ezzel pedig 1-1-re módosította az eredményt.

 

Nemanja Matic, Fred és Scott McTominay teljesítményéről kérdezték a korábbi középpályás Carricket: "Úgy gondolom, hogy mindhárman remekül teljesítettek."

 

"Amennyire csak lehetséges volt, próbáltuk előrelátni a lépéseiket, így olyan helyzetbe tudtuk kényszeríteni őket, amire reagálhattunk, Nemanja, Scotty és Fred pedig remekül látták el a feladatukat."

 

"Scotty időnként hátrébb húzódott, ezzel Hudson-Odoi kénytelen volt kisebb területen mozogni, vagy szélre kihúzódni, Alonso a védelmünkön belül mozgott, mellette pedig öten vagy hatan rohamoztak, így alkalmanként szükségünk volt Scotty segítségére hátul. Azt kell mondanom, hogy mindhárman remekeltek."

 

Carrick hozzátette: "Azért jöttünk, hogy megnyerjük a mérkőzést, a félidőben tényleg azt hittük, hogy lehet itt keresnivalónk és ez az érzés a második félidőben nőtt, mivel megvoltak a lehetőségeink, de aztán befújtak ellenünk egy büntetőt, amiről úgy gondolom nem volt jogos, így csalódottak vagyunk az eredmény miatt."

 

"Ugyanakkor azt kell mondanom, nehéz hét van mögöttünk. Mérhetetlenül büszke vagyok a srácokra azért az erőfeszítésért, amit tettek és azért, ahogyan ma a dolgukat végezték."

 

 

Jadon Sancho megszerezte első gólját a hétközi Villarreal elleni mérkőzésen és most a Stamford Bridge-en is betalált, Carrick pedig elégedett a támadó munkájával, akár labdával rohamoz, akár anélkül segít a srácoknak.

 

"Ez is része a focinak, labdával és anélkül is jól kell végezned a dolgod, de beszéltünk arról is, hogy a saját szerencséjét magának kell megcsinálnia" - mondta.

 

"Sosem könnyű a Chelsea otthonában pályára lépni, főleg, hogy most nagyon jól megy nekik a játék és összességében is jól teljesítenek. Megvan a lendületük és az önbizalmuk ahhoz, hogy könnyen labdát szerezzenek és uralják a mérkőzést."

 

"Próbáltuk eldugni a labdát, ezzel frusztrálva őket, dominálni akartunk, de ugyanakkor realisták maradtunk. Azt gondolom, hogy a támadóink - Marcus, Jadon és Bruno remek munkát végeztek és remek időzítéssel presszingeltek, remekül segítettek be a középpályás védekezésbe, ezzel teret engedve a mögöttük lévő hét embernek, akik így problémamentesen dolgozhattak anélkül, hogy kergetőzniük kellett volna. Nagyon elégedett voltam a mai munkával."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!