Evra: A United soha nem hal meg!

A United Bajnokok Ligája döntõjében való kudarca után Patrice Evra adott interjút az MUTV-nek, amiben elmondta, jövõre még sikeresebb szezont terveznek az Old Traffordon.


 

Patrice, mi a véleményed a mérkõzésrõl?

„Néha õszintének kell lenned, és el kell ismerned, hogy a jobbik csapat gyõzött. Úgy gondolom, teisztelnünk kell az ellenfelünket. Bár a Manchester Unitedért játszom, és mindig a világ legjobb csapatáért akarok futballozni, úgy gondolom, hogy szombaton a Barcelona volt a jobb.”

Mi volt a terv a meccsre?

„Meg akartuk tartani a labdát, és nyomást gyakorolni az ellenfélre, ami nagyon nehéz volt. A Barcelona remekül tartotta meg a labdát. Wazza gólja után azt gondoltam, hogy ’gyerünk, fel a fejjel és akár újra gólt szerezhetünk a Barcelona ellen’, de a második félidõben lõttek két gólt, ami megölte a játékot számunkra.”
 

 

Miért olyan nehéz a Barcelona ellen játszani?

„Mi is ismerjük egymást, de ahogyan õk érzik egymást a pályán, az már tökéletes. Amikor Messi megkapja a labdát, tudja, hogy Xavi, Iniesta vagy Pedro valahol ott van. Ez fantasztikus.  Úgy tûnik, mintha terveznének valamit, miközben keresik a folyosót a gólszerzéshez. Tisztelnünk kell a Barcelonát és a menedzserüket.

Találsz vígasztalást ebben a szezonban? Megnyertétek a bajnokságot és végülis a Bajnokok Ligája döntõjébe is bejutottatok...

„A vigasz az, hogy a Manchester United jó szezont zárt. Nem a legjobb, mert nem sikerült megnyernünk a finálét, de összességében jó. Nem volt könnyû, de sokszor a Manchester United szellemiségében játszottunk. Jobbat érdemeltünk, de a legjobb csapat ellen játszottunk, ami igazán nehéz volt. Tudom, hogy mit kell tennünk. Elmenni a szabadságra, pihenni és visszajönni, mert a Manchester United soha nem hal meg. Mindig a világ legjobb csapata akarunk lenni, de jelen pillanatban el kell fogadnunk, hogy az utóbbi három évben a Barcelona volt a legjobb, és a United csak a második.

Elszánt leszel, miután visszatérsz a pár hetes nyári szünidõbõl?

„Természetesen. Újra a döntõbe szeretnék jutni a csapattal, méghozzá a Barcelona ellen. Nem félünk semmitõl. Ma meg kell nekik adjuk a tiszteletet és azt mondanunk, hogy jobbak nálunk, de ettõl mi folytatjuk a munkát. Mi vagyunk a bajnoki címvédõk, jövõre újra meg fogjuk nyerni a bajnokságot, és biztosak lehetnek benne, hogy a Bajnokok Ligáját is megnyerjük.”

 

 

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!