Eldőlt, hogy hol fogadja a United a Young Boys-t

Különleges engedéllyel, de biztosítottá vált, hogy a Manchester United jövő heti, Young Boys elleni Bajnokok Ligája csoportmérkőzését az Old Traffordon tarthatják majd.


Mivel Svájc nemrég új szabályozást vezetett be a koronavírus Omicron variánsa miatt, így félő volt, hogy a Young Boys együttese nem utazhat el majd az Egyesült Királyságba a legrangosabb európai kupasorozat csoportkörének zárófordulójában.

 

A svájci kormány 10 napos karanténidőszakot vezetett be az Egyesült Királyságból az országba visszatérőkre vonatkozóan, de most hivatalossá vált, hogy a berni alakulat egy különleges engedély birtokában mindenféle korlátozás nélkül utazhat majd el Manchesterbe.

 

 

A klub hivatalos közleményében ez áll:

"A BSC Young Boys különleges engedélyt kapott a berni kantontól az idegenbeli Bajnokok Ligája és Ifjúsági Bajnokok Ligája mérkőzésekre vonatkozóan."

 

"Ennek értelmében a csapat játékosainak és stábtagjainak nem kell 10 napos karanténba vonulniuk a december 8-i, Manchester United - Young Boys mérkőzést követő hazatérésükkor."

 

"Amennyiben ez így lett volna, úgy a Sion (december 12.) és a Basel (december 15.) elleni bajnoki mérkőzéseiken se vehettek volna részt, míg az őszi szezon utolsó, Lugano (december 19.) elleni mérkőzésére egy nappal a karanténjuk lejárta után került volna sor."

 

A Young Boys küldöttségének az Egyesült Királyságban történő tartózkodásuk ideje alatt szigorú elkülönítési szabályoknak kell megfelelnie, de így történetük során másodszor is pályára léphetnek majd az Old Traffordon a két csapat 2018-as találkozóját követően.

 

A United már biztosította csoportelsőként való továbbjutását a Bajnokok Ligája F-csoportjából, míg a Young Boysnak győznie kellene a Vörös Ördögök ellen, az Atalantanak pedig veszíteni a Villarreallal szemben. Mindkét mérkőzést december 8-án, magyar idő szerint 21 órától rendezik majd.


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!