Manchester United N - Leicester City N 2-2 (3:4)

A Manchester United Női csapata büntetőpárbajban maradt alul a Leicester City elleni ligakupa mérkőzés során.


A rendes játékidőben 2-2-s döntetlent hozó mérkőzésen Alessia Russo és Katie Zelem találataival sikerül megszerezni az egy pontot, de a büntetőpárbaj győztesének járó extra pontot a Rókák szerezték meg. A Vörös Ördögök ezzel az egy ponttal is a B csoport második helyén állnak, bár így talán még fájóbb, hogy a győzelem ezúttal elmaradt.

 

A United magabiztosan tartotta a labdát a mérkőzés első periódusában, de ez inkább afféle meddő fölénynek bizonyult. Az első nagyobb lehetőség Alessia Russo nevéhez fűződik, amikor Ona Batlle indított kiválóan, de a Leicester még időben tisztázni tudott.

 

Kapura lövéssel próbálkozott Katie Zelem és Batlle is, de a következő ziccer Hannah Blundell megindulásából érkezett. Blundell okosan gyorsított fel a szélen, majd a hosszún érkező Staniforth irányába gurított, de a manchesteri szélső lövése nem találta el a kaput. Leah Galton ugyan betalált, de a partjelző les helyzetet mutatott, így maradt a 0-0-s állás.

 

 

A United ugyan egyértelműen felvette a mérkőzés fonalát, mégis a Rókák szerezték meg a találkozó első gólját. A Leicester szögleténél Howard emelkedett a legmagasabbra, aki nagyszerűen célzott fejessel vette be Sophie Baggaley kapuját.

 

Ezt követően a hazaiak még magasabb fokozatra kapcsoltak az egyenlítés reményében. Előbb Leah Galton tesztelte a Rókák kapusát, majd Katie Zelem fejjel veszélyeztetett. A sérüléséből visszatérő Millie Turner is helyet kapott a kezdőben, magassága pedig jól jött a United szögleteknél, egy komolyabb próbálkozás is felkerült a neve mellé az első félidő végén.

 

 

A Manchester United a második játékrész első percében akár meg is szerezhette volna az egyenlítő gólt. Ezúttal is a remek formában lévő Alessia Russo próbálkozott, de elmaradt a megérdemelt gól. Négy perccel később már a kapus sem tudta megállítani a manchesteri kiválóságot és a Galtontól érkező remek indítást gólra is váltotta a 49. percben.

 

Lambourne, a Leicester hálóőre kiválóan védett az első félidő során, Katie Zelem pedig hiába célozta meg a felső sarkot, a Rókák kapusa remek vetődéssel hárítani tudott.

 

 

Annak ellenére, hogy erősödött a Vörös Ördögök nyomása, a vendégek is próbára tették a United fiatal kapusát. Flint többször is remek kiugrásokkal veszélyeztetett, de Baggaley mindig jó ütemben jött ki a kapujából. Sajnos Flint egy alkalommal viszont túljárt Sophie eszén és megszerezte a Rókáknak a vezetést. Meg kell jegyezni, hogy ismét egy hazai védő rövid átadása vezetett a Leicester City góljához.

 

A Manchester United még a rendes játékidőben egalizált. Zelem kíméletlen erővel lőtte ki a sarkot Lambourne kapus mellett. A hajrában még Boe Risa ugyan kapura lőtt, de a Vörös Ördögök hiába próbálkoztak a lefújásig, így döntetlennel ért véget a találkozó.

 

 

A Női Ligakupa szabályai szerint a rendes játékidőben döntetlennel végződő találkozón mindkét csapat egy ponttal gazdagodik, viszont a lefújást követően büntetőpárbaj következik, melynek győztese további egy pontot zsebelhet be. A Leicester oldalán egyetlen hiba csúszott a gépezetbe, Purfield lőtt gyenge büntetőt. A hazaiak viszont ezúttal nem tudtak olyan magabiztosan a labda mögé állni, Zelem és Boe Risa hibázott a Manchester Unitednél, így az extra pontot a Rókák vihették haza.

 

Manchester United N – Leicester City N 2-2 (3:4)

Női Ligakupa 3. forduló

2021.12.05. 13:00 Leigh Sports Village (Leigh)

 

Manchester United N: Baggaley; Blundell, Mannion, Turner (Ladd 67’), Batlle; Staniforth (Hanson 78’), Zelem (c); Boe Risa, Toone, Galton (Fuso 88’); Russo.

Sárga lap: Galton, Toone.

Nem használt cserék: Earps, Murphy.

 

Leicester City N: Lambourne; Brougham, Mcmanus (c), Plumptre, Howard (Barker 12’); Purfield, Tierney, O’Brien, De Graaf; Sigsworth, Flint.

Sárga lap: O’Brien.

Nem használt cserék: Harris, Devlin, Grant, Zajmi.

 

Gólszerzők: Russo 49’, Zelem 81’, illetve Howard 32’, Flint 79’.


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!