Manchester United N - Aston Villa N 5-0

A Manchester United Női csapata nem akárhogy zárta a 2021-es évet, 5-0-ra győzték le az Aston Villat hazai pályán a Leigh Sports Villageben.


A Női Szuperliga őszi kiírásának utolsó fordulójában rendezett mérkőzésen Ella Toone már a mérkőzés elején megszerezte a vezetést, majd Katie Zelem értékesített egy büntetőt, így már a félidőben kétgólos előnnyel vonulhattak az öltözőbe a lányok. A második játékrészben Lucy Staniforth és Martha Thomas is betalált, de a végső döfést Ella Toone gólja jelentette, így Marc Skinner csapata szép játékkal zsebelte be a három pontot és zárta le a 2021-es évet.

 

Az elmúlt hetekben egyarán 2-0-s sikert hozó Everton és Brighton elleni sikert követően magabiztosan érkezhettek a lányok az őszi kiírás utolsó fordulójában rendezett mérkőzésre. Annak ellenére, hogy erősen ködös időben rendezték meg a találkozót, a Vörös Ördögök hamar a kezükbe vették a mérkőzés irányítását. A negyedik percig kellett csupán várni az első nagyobb manchesteri helyzetre. Alessia Russo lőtt kapura, de csak az oldalhálót sikerült eltalálnia, igaz, eléggé kiszorított helyzetből próbálkozott.

 

 

Talán a türelem volt a legfontosabb a mérkőzés korai szakaszában, hiszen a játék képén egyértelműen látszott a United fölénye, csak idő kérdése volt, hogy Marc Skinner csapata hibára kényszerítse a Villat. Ennek meg is lett az eredménye, Ladd indította Boe Risat, aki jól látta meg a tizenhatos sarkán érkező Ella Toonet. A fiatal szélsőnek még volt ideje arra is megigazítsa a játékszert, majd a hosszú alsó sarokba gurított, ezzel megszerezve a manchesteriek első találatát.

 

Nem sokkal később Katie Zelem is feliratkozott a gólszerzők közé. A vendégek kapusa rosszul jött ki a kapujából és valósággal felöklelte a labdával elfutó Haley Laddet, a játékvezető pedig büntetőt ítélt. A United csapatkapitánya higgadtan értékesítette a megítélt tizenegyest.

 

 

Akár háromgólosra is duzzadhatott volna az előny az első félidőben, de a Villa védelme jól állta a sarat. Előbb Ladd lövése vágódott le a vendég védőkről, majd Russo zseniálisan stukkolt bele egy beadásba, de a gól sajnos elmaradt.

 

A második játékrészt ott folytatta a United, ahol az elsőt abba hagyta, egymást követték egymást a hazai helyzetek. Az 50. percben Russo szerezte meg a labdát az ellenfél térfelé, majd Staniforth elé tálalt, aki estében is megcélozta a jobb felső sarkot, a labda pedig a hálóban kötött ki.

 

 

Nem sokkal később a Vörös Ördögök középpályása kényszerből kellett elhagyja a pályát, feltételezhetően egy kisebb sérülés miatt cserélte le őt Marc Skinner. A helyére Kirsty Hanson érkezett.

 

Hanson beállásával még élénkebb lett a United támadó gépezete, a 73. percben pedig éppen az ő átadásából volt eredményes Martha Thomas. Kirsty remekül hámozta át magát három védőn is, majd középre emelt, a frissen beállt Martha Thomas pedig nem hibázott, 4-0-ra módosította az eredményt.

 

A lefújás előtt tíz perccel a Vörös Ördögök bevitték a kegyelemdöfést is. Toone a második hullámban érkezett egy beadásra és jókor volt jó helyen, a Villa védője szinte lekészítette neki a lövést a fiatal szélső pedig ismét bevette a birminghamiek kapuját.

 

Ella akár megszerezhette volna a mesterhármast is, de az utolsó percekben már nem igazán volt segítsége. A lányok érdemeit ez nem csökkenti, hiszen győzelemmel zárták az évet és magabiztosan készülhetnek az újévre a téli szünetben.

 

Manchester United N – Aston Villa N 5-0

Női Szuperliga 10. forduló

2021.12.19. 13:00 Leigh Sports Village(Leigh)

 

Manchester United United N: Earps; Smith (Thomas 65’), Mannion, Turner (Thorisdottir 65’), Galton; Zelem (c), Ladd; Staniforth (Hanson 59’), Boe Risa (Fuso 77’), Toone, Russo.

Nem használt cserék: Baggaley, Murphy.

Sárga lap: Hanson 76’, Mannion 90+1’.

 

Aston Villa N: Hampton (Rogers 64’); Mayling, N'Dow, Sargeant, Pacheco; Allen (c), Littlejohn (Arthur 56’), Petzelberger; Gielnik (McLoughlin 80’), Boye-Hlorkah, Lehmann.

Nem használt cserék: Asante, Hutton, Gregory, Davison, Hayles.

Sárga lap: Littlejohn 52’.

 

Gólszerzők: Toone 8’, 79’, Zelem (bünt.) 13’, Staniforth 51’, Thomas 73’.

 

Hivatalos nézőszám: 1001.


https://www.manutd.com/en/news/detail/match-report-manchester-united-women-v-aston-villa-19-december-2021

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!