Newcastle United 1-1 Manchester United

Korán hátrányba került a United, végül csak az egyenlíteni sikerült. Nem is érdemelt volna többet a rendkívül gyengén teljesítő manchesteri alakulat.


Bár a manchesteri United volt a találkozó esélyese, mégis a hazaiak szerezték meg a vezetést a meccs korai szakaszában. Hét percet sem kellett várniuk a hazai drukkereknek a vezető gólra, a visszatérő Varane hibázott nagyot, a Newcastle visszatámadott, Saint-Maximin pedig remekül lőtte ki a hosszú felsőt, De Gea is csak nézte a labdát.

 

Öt perccel később Joelinton lövése kerülte el a vendégek kapuját, de ez is egy olyan támadás volt, amely manchesteri játékos hibája után alakult ki.

 

15 perc sem telt el a mérkőzésből, de Rashford már annyi labdát elszórt, annyi támadás állt meg rajta, amennyit nem nagyon engedhetne meg egy csapat, amely hátrányban van. Marcus formája régóta nem elfogadható, valamiért mégis a csapatba kerül folyamatosan.

 

Shelvey átlövését öklözte ki De Gea a 22. percben. Rangnick csapata rendkívül gyengén teljesített, rengeteg labdát elszórtak a játékosok, a középpályán pedig folyamatosan párharcokat vesztettek.

 

Varane újabb óriási hibája után komoly kontrát vezettek a Szarkák, de Maguire kisegítette védőtársát.

 

A 38. percben Wilson lőtt gólt, szerencsére lesről, így maradt az 1-0, de amilyen játékot mutatott - vagy épp nem mutatott - a United, a két gólnyi hátrány sem lett volna meglepő.

 

A 40. percben egy szabadrúgást ívelt a védelem mögé Fernandes, de Dubravka nagyot mentett Greenwood elől.

 

A félidő maradék része sérülések miatt nagyon szaggatottra sikeredett, így a Unitednek semmi esélye nem volt az egyenlítésre. Bár a játék alapján sem sokkal több esélye volt rá...

 

Rangnick cserélt, lehozta Fredet és Greenwoodot, Sancho és Cavani került fel a pályára. Érdekes döntés, első félidőben sem tudta uralni a középpályát a United, errefel egyetlen védekező játékost tart fent csapata közepén a német menedzser.

 

Saint-Maximin 1 méterre volt attól, hogy duplázzon, csodás beadást kapott jobbról, teljesen üresen állt a kapu előtt, De Gea azonban hatalmasat védett.

A 49. percben Rashford 27 méterről lőtt kapura, Dubravka kapu fölé ütötte a játékszert.

 

Hat perccel később remek manchesteri támadást láthattunk végre, Fernandes ívelt át Sanchohoz, aki laposan Cavanit hozta játékba, a csatár azonban kissé sután találta el a labdát, lövése így kapu mellett kötött ki.

 

Hazai kontrát láthattunk a 63. percben, Fraser kapta meg a labdát Joelintontól, a szélső kapura bombázott, De Gea nagyot védett. Fordult a United, Rashford robogott a labdával, lövését azonban blokkolták a hazai védők.

 

Saint-Maximin lövésénél védett ismét komolyat De Gea.

 

Ahogy az várható volt, a Newcastle-nek nem volt nehéz dolga átrohanni a vendégek középpályáján nem is volt véletlen, hogy több lövést küldhettek kapura, mint Cavaniék.

 

A semmiből jött az egyenlítő találat. Dalot kapott labdát, laposan tette be középre, Cavani első lövését még blokkolták, de visszakerült hozzá, másodjára pedig a bal alsóba gurított, 1-1!

 

Egy perccel később Saint-Maximin lövését védte magabiztosan a spanyol kapus, ki sem jött róla.

 

A hajrá előtt nagyon kellett az egyenlítő találat, hogy esélye legyen a győzelem megszerzésére a Vörös Ördögöknek.

 

Majdnem duplázni tudott Cavani. A 75. perc végén Telles labdája gurult a kapu elé, Dubravka nem tudta eldönteni, rámozduljon-e vagy nem, Cavani 5 méterről a kapust átemelte, de nem volt elég jó a kísérlete.

 

A 88. percben közel állt az újabb gólhoz a Newcastle, előbb Murphy lőtt, a labda a kapufáról visszapattant a mezőnybe, éppen Almiron elé, aki ballal a jobb felsőt célozta meg, De Gea elképesztően nagyot nyújtózott és szögletre mentett.

 

Megint a hazaiak támadtak, Joelinton azonban elszúrta lehetőségét, maradt az 1-1.

 

Azt várná az ember, hogy a manchesteriek rohamoznak a győzelemért, azonban pont az ellenkezőjét láthattuk. Hat percnyi ráadás alatt sem sikerült komoly helyzetet kialakítaniuk Fernandeséknek, így nem is meglepő, hogy újabb gólt nem sikerült szereznie Rangnick csapatának.

 

 

Premier League, 19. forduló
Newcastle United 1-1 Manchester United
St.James' Park, 52178 néző

 

Vezette: Craig Pawson

 

Newcastle: Dubravka - Manquillo, Schar, Lascelles, Krafth - Fraser(Almiron 75.), Shelvey, Longstaff, Saint-Maximin(Gayle 84.) - Wilson(Murphy 45.), Joelinton
Nem használt cserék: Woodman, Gillespie, White, Hendrick, Anderson

 

United: De Gea - Dalot, Varane, Maguire, Telles - McTominay(Matic 78.), Fred(Sancho 46.) - Greenwood(Cavani 46.), Fernandes - Ronaldo, Rashford
Nem használt cserék: Henderson, Jones, Shaw, Wan-Bissaka, van de Beek, Elanga

 

Gólszerző: Saint-Maximin 7' illetve Cavani 71'

 

Sárga lap: Krafth, Joelinton, Manquillo illetve  Ronaldo, Fernandes, Maguire

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!