Maguire: Jobban kell játszanunk

A Manchester United hétfő este 1-1-es döntetlent játszott a Newcastle vendégeként, a találkozót követően pedig Harry Maguire, a Vörös Ördögök csapatkapitánya csalódottságának adott hangot az eredmény miatt a klubmédiának adott interjújában.


Ralf Rangnick csapata több, mint 2 hét után játszott tétmérkőzést miután két bajnokit is kénytelenek voltak elhalasztani a megsokasodó COVID fertőzések miatt, Maguire szerint pedig ez hatással is volt a csapat teljesítményére.

 

"A futballszezon közepén nem jön jól egy 16 napos szünet, ráadásul az edzőközpont is zárva volt és a ma pályára lépő játékosok nagy része pár napja épült fel a vírus által okozott betegségből. Ezek egyáltalán nem segítenek egy csapatnak. Mindenki máshogy élte meg az elmúlt időszakot. Volt, aki beteg is volt, voltak, akik tünetmentesen vészelték át a betegséget, de mindannyiunk számára nehéz időszak volt."

 

"A hanyag, pontatlan passzokra viszont nem lehet kifogásunk és a lehetőségekre sem, amiket különösen az első félidőben engedtünk a Szarkáknak. Birtokolnunk kellett volna a labdát és az ellenfél térfelén játszanunk, de ezt nem tudtuk megtenni. Tény, hogy volt hatása mindenkire az elmúlt 16 napnak, mert nagyon úgy tűnt, hogy a végére el is fáradtunk. Igazságos eredménynek gondolom az 1 pont megszerzését, de ugyanakkor csalódottak vagyunk."

 

Az angol válogatott védő a csapat kapusát, David de Gea-t dicsérte nyilatkozatában, mivel a spanyol hálóőr több fontos védést is bemutatott, melyeknek köszönhetően a házigazdák nem tudták otthon tartani mindhárom bajnoki pontot.

 

 

"David remek formában van. A fontos pillanatokban mindig a helyén van a meccs bármely szakaszában és nagyon fontosak voltak a védései számunkra."

 

A félidőben Rangnick belenyúlt a csapatába és két cserét is végrehajtott, így a második játékrészre Fred és Greenwood helyett Cavani és Sancho érkezett. A cserékkel a United támadójátéka némileg veszélyesebbé vált és az uruguayi csatár be is talált a Szarkák kapujába. Maguire is elismerően szólt Cavani csapatra gyakorolt hatásáról.

 

"Beállt és láthattad, hogy milyen változást hozott, különösen a 2. félidő első 30 percében. Azt hiszem ezek a percek voltak a legjobbak számunkra a mérkőzésen. Hálásak vagyunk Sanchonak és Cavaninak, hogy változást tudtak hozni a csapat tempójába."

 

A csapatkapitány úgy véli, hogy mindenképp hasznos lesz, ha újra rendszeresen tudnak játszani, a következő 7 napban pedig újabb két mérkőzés vár rájuk. 

 

"Ez a legjobb a Premier League-ben ebben az időszakban, hogy 3-4 naponta meccsek vannak és már nagyon várjuk a Burnley elleni csütörtöki bajnokit. Biztos vagyok benne, hogy a mostani 90 perc mindenkinek a hasznára válik, mert a Burnley elleni meccset követően jön a Wolves is és ezeken a mérkőzéseken jobban kell játszanunk, mint ma este, hogy megszerezzük a 3 pontot."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!