Dalot: Ezért szeretem az FA-kupát

A Manchester United védője, Diogo Dalot szeretné idén megnyerni az általa különlegesnek tartott versenysorozatot, az FA-kupát.


A 22 éves játékosnak volt már lehetősége Portugáliában és Olaszországban is kipróbálnia magát kieséses kupában, azonban véleménye szerint Angliában az FA-kupa különleges helyet foglal el a szurkolók szívében és már alig várja, hogy ma este megkezdődjön a Vörös Ördögök számára is a versengés az Aston Villa elleni találkozóval.

 

"Volt szerencsém több országban is kupamérkőzést játszani de azt mondanám, hogy mind közül az FA-kupa a legkülönlegesebb, köszönhetően a történelmének és a hangulatának is."

 

A hétvégén megrendezett találkozók már megmutatták, hogy mitől is különleges hangulatú az FA-kupa sorozata, amely képes egészen nagy meglepetéseket produkálni még a Premier League-ben szereplő csapatok számára is. Ilyen volt most a Kiddersminster Harriers diadala a Reading ellen, vagy a Cambridge United győzelme a St. James' Parkban.

 

A nagyobb klubok, mint a United ellátogatnak akár alacsonyabb osztályban szereplő klubokhoz is a szurkolók legnagyobb örömére, és sokszor olyan csapatok ellen lépnek pályára, melyeknek történelme impozáns és meghatározó szereplői voltak az angol labdarúgásnak. Dalot 2020-ban gólt szerzett a Tranmere Rovers ellen a Prenton Parkban, melyre a mai napig örömmel emlékszik vissza.

 

 

"Emlékszem, hogy nagyon nehéz mérkőzés volt a pálya miatt is, de a megfelelő mentalitással léptünk pályára. Nem könnyűek ezek a meccsek, az ilyen pályákon, mert más minőséghez vagyunk hozzászokva, de a megfelelő hozzáállással játszottunk és remek meccset játszottunk."

 

"Emlékszem, Harry gólja fantasztikus volt, de nagyon jó érzés volt, hogy gólt szereztem, amely az első gólom volt a Unitedben. Örökké emlékezni fogok arra a napra."

 

Az idei szezonban a 3. fordulóban kapcsolódnak be a sorozatba a Vörös Ördögök és az Aston Villa minden bizonnyal kemény ellenfél lesz.

 

"Egy jó csapattal fogunk megmérkőzni és a legmagasabb szinten kell teljesítenünk, hogy továbbjussunk a következő körbe. Jól szeretnénk kezdeni ezt a sorozatot és minden egyes mérkőzést meg akarunk nyerni. Nem fogok hazudni, fantasztikus érzés lenne számomra, ha megnyernénk az FA-kupát ennek a klubnak és bízom benne, hogy a szezon végére ez egy valóra vált álom lesz."

 

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Aston Villa

FA-Kupa, 3. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!