Binnion: Az Ifjúsági FA-kupa győzelem önbizalmat adhat

A Manchester United fiataljai az Everton, vagy a Sheffield United csapatával nézhetnek szembe az Ifjúsági FA-kupa ötödik fordulójában, miután kényelmes győzelmet arattak idegenben a Reading U18-as csapata ellen csütörtök este.


A United U18-as csapatának fiataljai megmutatták milyen könyörtelenek tudnak lenni, ha gólszerzésről van szó, Kobbie Mainoo, Sam Mather és Charlie McNeill már az első félidőben eldöntötték a továbbjutás sorsát és végül 3-1-re nyertek a Reading ellen. 

 

A Reading az első 45 percben ígéretes támadójátékot mutatott be, míg a United nem játszott olyan gördülékenyen, mint az előző mérkőzésein, de Travis Binnion fiataljai minden hibát kihasználtak, amit a Királyiak elkövettek. 

 

A mérkőzést követően Binnion elégedett volt csapata teljesítményével, a nyilatkozata pedig a Manchester Unitednél megszokhatott magas színvonalról szólt, de elmondta azt is, hogy a győzelem ellenére máris a következő mérkőzésekre koncentrálnak.

 

"Az elsődleges célt elértük" - kezdte Travis az interjút. "Beszéltük a mérkőzést megelőzően, hogy mennyire fontos ez az este. Mekkora önbizalmat adhat ez nekik, a tapasztalatszerzés semmihez sem hasonlítható, de a következő fordulóban jobbnak kell lennünk, hogy biztosan továbbjussunk a negyeddöntőbe."

 

"Kicsit csalódott vagyok az első és utolsó húsz perc miatt. Tudtuk, hogy a Reading keményen játszik. Szerencsénk volt, hogy az első húsz percben nem kaptunk gólt.  A belső védőink kiemelkedően játszottak, a kapusunk szintén jó volt, mint ahogy a középpályások is. Ezek a srácok mentettek meg minket abban a periódusban és ennek nem szabadott volna így lennie. Nem voltunk elég jók abban a kétszer húsz percben." 

 

 

"A mérkőzés közepe fele meg tudtuk mutatni, milyen minőséget képviselünk, szép gólokat lőttünk és többször betaláltunk. Igaz, nem tartottuk végig kezünkben az irányítást, de viszont jó pillanatokban tudtuk kézben tartani a mérkőzés alakulását."

 

A 82. percben a Reading szépíteni tudott Ashton Greaver góljával, aki egy eladott labdát vágott a kapuba a 16-oson belül. A United az utolsó percekben is kitartott és a csereként beálló Logan Pye mentésének köszönhetően nem sikerült az újabb gólszerzés az ellenfélnek.

 

Binnion folytatta az U18 előtt álló kihívások ismertetését. 

 

"Ezeknek a játékosoknak hosszú folyamat megtanulni, hogy végig irányítsanak egy mérkőzést és megérteni, hogy ezt a labda kezelésével, kontrolljával, sok munkával, a pálya uralásával, folyamatos lehetőségek kidolgozásával és a helyes döntések meghozatalával érhetik el" - mondta az MUTV-nek. 

 

"Ahogy mondtam, a kapus, a belső védők és a védekező középpályások kiemelkedőek voltak. Beszéltünk a mérkőzés előtt arról, milyen veszélyes támadóink vannak és ezt meg is mutattuk, de ezeknek a srácoknak szintén sokat kell még tanulniuk. A csapatnak megvan a képessége a gólszerzésre. Ebben jeleskednek, de a labdabirtoklás terén és a játék uralása szempontjából nehéz volt a Reading ellen játszani, ezen még sokat kell dolgoznunk. "

 

A Unitednél a magas színvonal az elvárt, de a csapat fantasztikusan tudott élni a lehetőségeivel,  még akkor is, ha nem a legjobb formáját hozta. Ez értékes önbizalomforrás lesz, amikor a Vörös Ördögök az ötödik fordulóban az Everton vagy a Sheffield United ellen lépnek pályára. A következő fordulóban megrendezésre kerülő mérkőzést 2022. február 5-ig lejátsszák.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!