Everton N - Manchester United N 0-2

A Manchester United Női csapata továbbjutást érő győzelemmel zárta a 2021/22-es Női Ligakupa csoportmérkőzéseit. A lányok kétgólos győzelemmel búcsúztatták az Everton csapatát.


A Vörös Ördögök sikeresen vették a ligakupa első szakaszát, 2-0 arányban múlták felül a Stolverkosokat. Mindkét találat az első félidő derekán született, előbb Katie Zelem szabadrúgása vágódott a hálóba egy hazai játékosról, majd Martha Thomas és Zelem ügyes kombinációjával kétgólosra duzzadt a United előnye.

 

A városi rivális, Manchester City mérkőzését elhalasztották a koronavírus miatt, így a helyezések sorsa várhatóan csak januárban fog eldőlni. Amennyiben a manchesteri Kékek felül tudják múlni a Leicester City-t, a Vörös Ördögök legjobb csoportmásodikként juthatnak tovább a rájátszásba.

 

A mérkőzés csendesen indult, Leah Galton lövése volt az első igazán ígéretes lehetőség, de Courtney Brosnan hárítani tudott. Nem sokkal később Kirsty Hanson próbálkozott, de az Everton hálóőre ismét a helyén volt.

 

 

Ezt követően a Vörös Ördögök átvették a mérkőzés irányítását, hosszú perceken keresztül járatták a labdát. Katie Zelem kiválóan irányított a középpályán és az angol válogatottban is remeklő középpályás nevéhez fűződik a United vezető találata. Zelem egy szabadrúgásból volt eredményes, de a játékszer egy hazai védőről vágódott a kapuba, emiatt pedig öngólként könyvelték.

 

Pár perccel később Martha Thomas fejelt kapura, de a felső léc kisegítette a liverpooliakat. Nem kellett sokáig várnia az angol csatárnak, a kirúgásból Zelem szerzett labdát, majd Thomas elé tálalt, a Vörös Ördögök kilencese pedig nem hibázott.

 

 

A Stolverkosok kapura lövésig nem tudtak eljutni az első félidőben, ami azért is elismerésre méltó, mert az Everton négy mérkőzésen tudott veretlen maradni a ligakupa találkozót megelőzően.

 

Úgy tűnt, hogy a manchesteriek a második játékrészben is az ellenfél felé tudnak nőni, de Kirsty Hanson távoli bombáját leszámítva inkább a hazai nyomás volt tetten érhető.

 

Az Everton három cserével pörgette fel a mérkőzést és vette át a mérkőzés irányítását. Anna Anvegard a beállását követően tette próbára Sophie Baggaley-t, de a fiatal kapus fogta a rövid sarkot.

 

 

A liverpooliak elszántan futottak az eredmény után és több kellemetlen pillanatot okoztak a United védőinek. Ennek ellenére a gól elmaradt és kishíján a harmadik manchesteri gól is megszületett egy kontrából.

 

A második játékrész derekán aztán enyhült a nyomás, de a United nem erőltette az újabb gól megszerzését, így szinte eseménytelenül telt el a hátralévő 20-25 perc. Kapott gól nélkül térhettek haza a lányok, abban a tudatban, hogy biztosan továbbjutottak a rájátszásba.

 

Everton N – Manchester United N 0-2

Női Ligakupa 4. forduló

2021.12.15. 20:00 High Avenue (Southport)

 

Everton N: Brosnan; Maier, Bjorn, George, D. Turner; Christiansen (Sevecke 66’), Galli (Finnigan 67’); Graham (Magill 46’), Bennison (Anvegard 46’), Pattinson (Dali 46’); Clinton.

Nem használt cserék: MacIver, Duggan.

Sárga lap: Graham, Bjorn.

 

Manchester United N: Baggaley; Batlle, Mannion, M. Turner (Blundell 61’), Smith (Thorisdottir 61’); Zelem, Toone; Hanson (Staniforth 73’), Ferreira Fuso (Boe Risa 80’), Galton; Thomas (Russo 46’).

Nem használt cserék: Earps, Ladd, Murphy.

 

Gólszerzők: Turner 20’(ög.), Thomas 23’.


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!