Manchester United N - Tottenham Hotspur N 3-0

A Manchester United Női csapata magabiztos, 3-0-s győzelemmel folytatta a Női Szuperliga 2021/22-es kiírását. Ezúttal a Tottenham érkezett a Leigh Sports Villagebe.


A Vörös Ördögök az első félidő hajrájában kétszer is betaláltak, Vilde Boe Risa és Hayley Ladd egyaránt eredményesek tudtak lenni, majd a második játékrészben Leah Galton biztosította be a győzelmet.  

 

Ezzel a győzelemmel Marc Skinner csapata megerősítette pozícióját a Bajnokok Ligája selejtezőt érő helyezésekért zajló versenyben. A Spurs lőtávon belül maradt a vereséggel, de az előny a Vörös Ördögöknél van.

 

Jól kezdték a mérkőzést a hazaiak, Vilde Boe Risa futott el a jobb szélen az első percben és adta be a labdát, de a középen érkező Leah Galton nem tudott belepiszkálni a laposan érkező átadásba. Alig egy perccel később ismét Galton volt jó helyen, a tizenhatoson belül kapott labdát, de a lövése középre ment, a vendégek kapusa, Tinja-Riika Korpela pedig hárítani tudott.

 

 

Az iramot egyértelműen a Vörös Ördögök diktálták, a 11. percben Galton lövésre szánta el magát, célba vette a rövid sarkot, de Korpela remek védéssel tartotta tisztán a kapuját. Hat perccel ezt követően Katie Zelem szabadrúgásból ívelt középre, Maria Thorisdottir pedig kapura tudta fejelni a labdát, igaz, a próbálkozása gyengére sikerült, így maradt a gólnélküli állás.

 

A Spurs első veszélyes kísérletére egészen sokat kellett várni, Jessica Naz maradt üresen egy szabadrúgást követően, de nem találta el Mary Earps kapuját.

 

Az első találat Boe Risa nevéhez fűződik, aki Zelem beadását váltotta gólra. A szögletrúgás a hosszú oldalon találta meg a United középpályását, aki 5 méterről pofozta a kapuba a játékszert.

 

 

Nem enyhült a nyomás az első félidő utolsó perceiben sem, Skinner csapata kétgólos előnnyel vonulhatott az öltözőbe. A mérkőzés és a Vörös Ördögök második találatát Ella Toone készítette elő, a középre ívelt beadásból pedig Hayley Ladd tudott eredményes lenni.

 

 

A második játékrészt is a hazaiak kezdték jobban. Nem sokkal a kezdést követően ismét Galton tűnt fel középen, de Alessia Russo beadása hiába volt tökéletes, így is csak egy kapufára futotta.

 

Earps sem maradt feladat nélkül a túloldalon. Egy rövidre sikerült passzt követően kellett figyelni, a sprintet Ő nyerte, hál a helyzetfelismerési képességének.

 

A 60. percben Kirsty Smith húzott el a baloldalon, de a beadására nem volt érkező. Smith helyére a 61. percben Blundell érkezett, aki egy perccel később már a harmadik gól előkészítésében jeleskedett. Az ő elfutása révén Martha Thomas maradt üresen, majd a skót támadó középre tette a labdát a Spurs védői pedig nem tudtak tisztázni, Galton tőle megszokott módon érkezett és gólra váltotta a United támadását.

 

 

A hátralévő időben a Spurs magára talált, de hiába próbálkozott, már nem tudtak kozmetikázni az eredményen. A Manchester United Női csapata megérdemelten tartotta itthon a három pontot, ezzel pedig immár sorozatban a hatodik mérkőzésüket nyerték meg úgy, hogy nem kaptak gólt.

 

Manchester United N – Tottenham Hotspur N 3-0

Női Szuperliga 12. forduló

2022.01.23. 13:00 Leigh Sports Village (Leigh)

 

Manchester United N : Earps; Thorisdottir, Mannion, Batlle, Smith (Blundell 62’); Boe Risa (Groenen 64’), Zelem (c), Ladd; Toone, Russo (Thomas 61’), Galton (F. Fuso 81’).

Nem használt cserék: Baggaley, Jones.

Sárga lap: Toone, Ladd.

 

Tottenham Hotspur N: Korpela; Neville, Zadorsky (c), Bartrip, Harrop; Green (Addison 65’), Percival, Clemaron; Ayane (Ale 77’), Williams, Naz (Lane 91’).

Nem használt cserék: Spencer, Morgan.

 

Gólszerzők: Boe Risa 38’, Ladd 42’, Galton 62’.


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!