Női csapat: Átigazolási körkép

A Manchester United Női csapata aktív résztvevője volt a januári átigazolási időszaknak, többen is érkeztek a keret megerősítése és mélyítése céljából a hónapban, bár a bejelentések sokat kellett várni.


A Manchester United Női csapatának fiatal védője, Tara Bourne az év első felét a Sheffield United csapatánál töltötte kölcsönben, azonban a kevés játéklehetőség miatt a Vörös Ördögök vezetősége a visszahívás mellett döntött. A Blackburn Rovers be is jelentkezett a Bourne játékjogáért, így az angol korosztályos válogatottba rendre meghívót kapó játékos az idény hátralévő részét a lancashire-i csapatnál tölti.

 

 

Tara, aki a United akadémiáján nevelkedett, még a nyáron kötött profi szerződést a Vörös Ördögökkel, majd tapasztalatszerzés céljából került a Pengésekhez. A 18 éves angol védő a 2020/21-es szezonban több alkalommal is tagja volt a meccsnapi keretnek és Burnley elleni FA kupa mérkőzésen debütálhatott múlt áprilisban.

 

A klubnál mindenki sok szerencsét kíván Taranak a Blackburn csapatánál töltött időszakra.

 

Az első csapattól kölcsönbe már senki nem került, illetve távozók sem voltak januárban, így rá is térhetünk az érkezőkre.

 

Signe Bruun kölcsönben érkezett a szezon végéig Manchester Unitedhez, bár ehhez még szükséges a munkavállalói engedély, mely feltétele a sikeres szerződéskötésnek.

 

A 23 éves dán támadó az Olympique Lyon csapatától érkezik, de megfordult már korábban a Paris Saint-Germain-nél és a hazája bajnokságában szereplő Fortuna Hjørringnél is. A dán nemzeti csapatban eddig 19 alkalommal lépett pályára, ezeken a mérkőzéseken pedig 14 gólt jegyez.

 

 

Signe Bruun is örömét fejezte ki az átigazolással kapcsolatosan.

 

"Nagyszerű érzés itt lenni és rendkívül boldog vagyok, hogy csatlakozhatok a Manchester Unitedhez. Ez klub óriási hagyományokkal és történelemmel rendelkezik, figyeltem is az elmúlt évek történéseit és láttam a fejlődést a csapaton. Szerintem most én vagyok a legboldogabb ember a földön, ez volt a lehető legjobb választás számomra."

 

"A célom, hogy a lehető legtöbb területen segíteni tudjam a csapatot és a játékosokat, hogy együtt érjünk el még nagyobb sikereket. Remélhetőleg néhány góllal is hozzá tudok majd járulni a csapat eredményeihez. Alig várom, hogy megismerkedjek mindenkivel és együtt edzhessünk."

 

 

Marc Skinner vezetőedző is megszólalt az üzlettel kapcsolatosan.

 

"Nagy örömömre szolgál, hogy Signe is a keret tagja lehet a szezon végéig, egy kivételes képességekkel rendelkező támadót üdvözölhetünk, ami szerintem rámutat a klub céljaira is. Signe eredményei önmagukért beszélnek, de talán a legfontosabb, hogy a legkisebb területen is kegyetlenül fejezi be a támadásokat, szerintem mindannyian várjuk már, hogy lássuk a pályán is."

 

"Még mindig nagyon fiatal, vele kiegészül az egyébként is remek tehetségekkel tűzdelt keretünk. Van már tapasztalata a Bajnokok Ligájában, szóval mindannyian várjuk már az érkezését."

 

A Vörös Ördögök Jade Moore játékjogát is megszerezték, aki a tengerentúli Orlando Pride csapatától érkezik. Moore a 2022/23-as szezon végéig kötelezte el magát a klub mellett. A 31 éves középpályás megjárta ezen felül a spanyol bajnokságban szereplő Atletico Madridot is valamint a Reading csapatát. Jade egyébiránt már 50 alkalommal lépett pályára az angol nemzeti együttesben is 2012-ben történt debütálása óta.

 

 

Jade Moore:

"Boldog vagyok, hogy egy olyan csapatot képviselhetek, mint a Manchester United, rendkívül büszke vagyok arra, hogy egy nehezebb időszakom után talpra tudtam állni [Jade térdsérülést szenvedett 2021 nyarán – a szerk.]. Jó érzés lesz újra a Női Szuperligában küzdeni, korábban már megtapasztalhattam, hogy mennyire erős ez a bajnokság. Majd tíz éven keresztül játszottam itt, szerintem a tapasztalatom hasznos lehet a leendő csapattársaimnak is."

 

"Van egy kis kötődésem Marc Skinner irányában is, hiszen dolgoztunk már együtt Orlandoban és itt is ugyanazt a győztes mentalitást képviseli, várom, hogy újra együtt dolgozzunk. Azt hiszem ez volt a megfelelő döntés számomra és a lehető legkeményebben szeretnék dolgozni a csapatért."

 

 

Marc Skinner:

"Jade rendkívül tehetséges játékos, dolgoztunk együtt a Birminghamben és Orlandoban is, szóval tudom, hogy milyen képességei vannak. Nagyszerűen lát a pályán, igyekszik mindig a legjobb és a legokosabb döntést meghozni, ezzel pedig segíthet a mérkőzéseken kontrollálni az eseményeket."

 

"A múlt évben nem volt szerencséje, elég komoly sérüléssel bajlódott, szóval az első feladatunk az lesz, hogy visszanyerje a formáját és fitt legyen, aztán mihamarabb láthassuk, hogy milyen hatással lehet a csapatra."

 

A Manchester United Női csapata örömmel jelenti be, hogy sikerült minden feltételben megállapodniuk Diane Caldwell kölcsönvételéről. A szerződés a 2021/22-es szezon végéig szól.

 

A 33 éves veterán védő a legutóbbi idényt a North Carolina Courage csapatánál töltötte, de megfordult már Németországban, Norvégiában, Izlandon és hazájában, Írországban is eddigi karrierje során. Caldwell hazája válogatottját eddig 84 alkalommal képviselhette, legutóbbi mérkőzésén be is talált Grúzia ellen.

 

 

Diane Caldwell:

"Különleges pillanat ez most nekem, azt hiszem az egyik, ha nem a legizgalmasabb. Egész életemben United drukker voltam, szóval mindig is álmodoztam róla, hogy egyszer majd itt futballozhatok. Büszkén fogom a Vörös Ördögök mezét viselni, erről mindenkit biztosíthatok. A csapat nagyszerűen képzett és fiatal játékosokból áll, Marc rendkívül jó munkát végez, szóval alig várom, hogy találkozzak az új társaimmal."

 

 

Marc Skinner:

"Diane tapasztalt játékosként csatlakozik hozzánk, remek frissítés lesz a szezon hátralévő részére. Az itt töltött időben biztos a segítségünkre lesz majd, hiszen nagyszerű karaktere van, igazi vezér tud lenni a pályán és azon kívül is. Ezért is csatlakozik hozzánk, hogy a tapasztalata és a mentalitása is hatással legyen a csapatra és a közös munkára."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!