Új edzőmez szponzor a láthatáron

A Manchester United hamarosan új, több évre szóló szponzori megállapodás megkötését jelentheti be a Tezos blokklánc platformmal.


A The Athletic értesülései szerint a felek évi 20 millió fontos összegben állapodtak meg, a United pedig a hivatalos bejelentés előtt már el is készítette a promóciós anyagokat a klub edzőközpontjában. Maga a carringtoni edzőkomplexum és annak névhasználati joga nem képezi az egyezség részét.

 

A Vörös Ördögök korábbi, 8 évre 120 millió fontot érő szponzori megállapodása az amerikai Aon biztosítási társasággal az előző szezonban véget ért.

 

Úgy tudni, hogy tárgyalások folytak a The Hut Grouppal az Aon edzőmezeken való leváltásáról, ám a manchesteri székhelyű céggel kútba esett a megállapodás, miután a Glazer család tulajdonlása elleni tüntetések részeként bojkottálási kampány indult a szurkolók körében a klub kereskedelmi partnereire vonatkozóan. Ebből kifolyólag a csapatnak a szezon eddigi részében nem volt edzőmez szponzora.

 

A United később másik cégekkel is folytatott egyeztetéseket, köztük több, a blokklánc technológiában érdekelt szervezettel, de végül a Tezosszal megkötött nagy összegű megállapodás bejelentésére kerülhet sor hamarosan.

 

 

A Tezos Alapítvány által működtetett Tezos egy blokklánc vagyis egy, az Etherumhoz hasonló decentralizált számítástechnikai hálózat.  

 

A Tezoshoz hasonló blokkláncok a jelenleg elterjedt technológiákhoz képest sokkal hatékonyabban képesek a digitalizált tranzakciók véghez vitelére, a folyamatba közbe iktatott költséges résztvevő kiiktatásával.

 

A technológia ellenzői a blokklánc tranzakciók magas erőforrásigénye miatti karbon kibocsátást szokták felemlegetni, a Tezos azonban egy sokkal energiahatékonyabb platform, mint versenytársai. Úgy tudni, hogy a Unitednél a megállapodás aláírása előtt alaposan tájékozódtak ebben a tekintetben, mert fontos volt számukra új partnerük hitelessége.

 

Az ügylet létrejötte önbizalommal töltheti el a Unitedet, hogy a klub még mindig értékes kereskedelmi szempontból a pandémia és a pályán mutatott vegyes teljesítmények ellenére. Cristiano Ronaldo nyári, Juventustól való szerződtetése segített abban, hogy a klub kereskedelmi lehetőségei kitáguljanak a szezon során, de a Unitednél másodlagosnak tekintik ezeket a pályán mutatható teljesítményéhez képest.

 

A Manchester United egyelőre nem kívánta kommentálni az értesülést, a Tezos pedig bár felvette a kapcsolatot a The Athletic-kel, érdemben nem kommentálták az információkat. 


The Athletic

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!