Burnley 1-1 Manchester United

Csak döntetlent játszott az utolsó Burnley otthonában a United, két gólt nem adott meg Mike Dean.


Hétközi bajnokin lépett pályára a United, melynek kezdőcsapatába ezúttal nem került be Cristiano Ronaldo, helyette Cavani kezdett csatárként.

 

A találkozót az a Mike Dean vezette, aki 550. mérkőzését fújhatta a PL-ben.

 

Az első percek manchesteri mezőnyfölényt hoztak, ám a hazai kapuig először csak a 8. percben jutottak el a vendégek, amikor Rashford éles szögből leadott lövését kellett védenie Pope-nak.

 

A 12. percben Fernandes végzett el szabadrúgást az ellenfél térfelén, a jobb oldalvonalhoz közelről, remekül szállt a labda a kapu elé, Varane tökéletesen érkezett és bólintott a hosszúba. A hazaiak szabálytalanság miatt reklamáltak, Mike Dean megnézte az esetet és elvette a Vörös Ördögök találatát.

 

Hat percig örülhettek a hazai drukkerek, Rashford nagyszerűen tálalt Shaw elé, aki az alapvonalról laposan a kapu elé lőtt, Pogba kapta meg a játékszert és 10 méterről, kíméletlenül a léc alá bombázott, 1-0 a Unitednek!

 

A 21. percben Shaw beadásánál Pogba nagyot harcolt, a labda Rashfordhoz került, aki kicsit sután tette középre, ahol egy védő rosszul ért bele és a kapuba passzolt. Azonban az asszisztens már jelzett, hogy Pogba szabálytalan volt, így maradt a 0-1.

 

Csendes percek következtek, majd a 33. percben Shaw beívelése lassan hullott lefelé a hosszúnál, Cavani 2 méterről búlintott, Pope azonban átért és óriásit védett.

 

Dalot csapott le egy labdára, befelé tört, Fernandest hozta játékba, aki a lábak közt ellőtte, de Pope leért a rövid alsóra.

 

Rashford újból éles szögből próbálkozott, mint a meccs elején, ezúttal is a kapus nyert.

 

Manchesteri fölény jellemezte az első félidőt, ezt nem csupán az eredmény vagy a labdabirtoklás mutatta, hanem a lövések száma is, ami 12-0 volt a United javára.

 

Feltüzelve jött ki a Burnley a második játékrészre, aminek hamar meg is lett az eredménye. Két perc telt el, amikor Weghorst nagyon jó megoldásai után Rodriguez törhetett kapura, majd De Gea mellett a kapuba emelt, 1-1.

 

Az 52. percben Weghorst 24 méterről bombázott, De Gea nagyot védett. Szöglet után Pieters lőtt, de nem talált kaput. Nyolc perc alatt több lövést eresztett kapura a Burnley, mint az első félidőben összesen.

 

Nagyon nyílt lett a találkozó, a hazaiak előtt is adódtak lehetőségek olyannyira, hogy talán ők jártak közelebb az újabb gólhoz 70 percnyi játék alatt.

 

Rashford zseniális cselekkel tört be az ötösre, Varane-hoz passzolt, aki sarokkal kapura tette a játékszert, de Mee szögletre mentett. A sarokrúgás után Ronaldo bólintott kapu fölé.

 

A ráadásba lépett a találkozó, amikor Elanga beadását Ronaldo fejelte kapu fölé. 

 

Fernandes is lőtt, Lingard is próbálkozott, de nem találtak kaput.

 

Ez is már megnyertnek tűnő találkozó lett, ami végül pontvesztéssel zárult. Ígéretes dolgokat lehetett látni a United játékában, azonban az eredmény összességében minden, csak nem ígéretes.

 

 

Premier League, 24 forduló
Burnley 1-1 Manchester United
Turf Moor

 

Vezette: Mike Dean

 

Burnley: Pope - Roberts, Tarkowski, Mee, Pieters - Cornet(Lennon 69.), Westwood, Brownhill, McNeil - Rodriguez(Barnes 88.), Weghorst
Nem használt cserék: Hennessey, Cork, Lowton, Stephens, Long, Collins, Bardsley

 

United: De Gea - Dalot, Varane, Maguire, Shaw - McTominay(Lingard 80.), Pogba - Rashford(Elanga 85.), Fernandes, Sancho - Cavani(Ronaldo 68.)
Nem használt cserék: Henderson, Lindelöf, Jones, Wan-Bissaka, Matic, Mata

 

Gólszerző: Rodriguez 47' illetve Pogba 19'

 

Sárga lap: Pieters, Brownhill illetve Maguire

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!