Garnachot meghívták az argentin válogatottba

A United Akadémiájának szélsője, Alejandro Garnacho öröme határtalan, mivel első alaklommal kapott meghívót az argentin válogatottba.


A 17 éves játékos kiváló szezont fut a Manchester Unitednél. Kulcsszerepe volt az FA Ifjúsági-kupa menetelésben és abban is, hogy a Vörös Ördögök ifjoncai bejutottak az UEFA Ifjúsági-liga legjobb 16 csapata közé. Grnacho rengeteg játékidőt kapott az U18-as Premier League-ben és a Premier League 2-ben is.

 

A United akadémistája Madridban született, édesapja spanyol, édesanyja argentin, így egészen fiatal korától nyomon követte a két válogatott szerepléseit, a spanyol u18-as válogatottnak pedig tagja is volt. 

 

Nick Cox, a United Akadémiájának vezetője elmagyarázta, hogy az ehhez hasonló tapasztalatok rendkívül jótékony hatással lehetnek egy fiatal játékos fejlődésére.

 

"Minden srác megérdemli, hogy megünnepeljék, amikor meghívót kapnak a válogatottba akár ifjúsági, akár felsőbb szinten. Csodálatos pillanat egy ifjú életében, hogy  a hazáját képviselheti a nemzetközi porondon és egy nagyszerű tanulási lehetőség is. Vannak olyan dolgok, amiket a nemzetközi futballban lehet a legjobban elsajátítani és ezeket egyetlen akadémia sem tudja nyújtani. Más a verseny jellege, másabbak az ellenfelek és persze számos helyre el lehet jutni a világon, szóval ez egy csodálatos kiegészítő élmény az Akadémia programja mellé."

 

"Mindig is tisztában voltunk Alejandro kettős állampolgárságával és csodálatos, hogy két nagyszerű nemzet  is érdeklődik iránta. Tudom, hogy rendkívül büszke az örökségére. Mi is büszkék vagyunk, hogy van nálunk egy fiatal fiú, aki itt fejlődik és karrierjének egy nagyszerű pillanatához érkezett most, ami a felnőtt csapatba való beválogatás."

 

 

Garnacho egyike azon játékosoknak, akik abban a megtiszteltetésben részesültek, hogy meghívót kaptak hazájuk felnőtt válogatottjában ebben a szezonban. Dylan Lewitt (Wales) és Ethan Galbraith (Észak-Írország) mér rendszeresen tagja a nemzeti csapatnak, mellettük pedig Hannibal (Tunézia) és Zidane Iqbal (Irak) is belekóstolt már a válogatottságba a legmagasabb szinten.

 

"Nagyon büszkék vagyunk mindkét srácra (Hannibal és Zidane), hogy ilyen magas szintre jutottak" - mondta Cox. "Örülünk annak, hogy versenyképes környezetbe kerültek a nemzetközi porondon, mi pedig támogatjuk őket, mert ebben olyan lehetőségek és élmények vannak, amit a klubfutballtól nem kapnak meg."

 

"Természetesen, amikor a srácok távol vannak a válogatottal, akkor tartjuk velük a kapcsolatot és próbálunk minden lehetőséget megtalálni, hogy láthassuk is a meccseiket."

 

A nemzetközi meghívó nem csak az adott személy számára jelentős eredmény, mert kiterjed az Akadémián mindenkire, a büszke játékosedzőtől a stábtagokon át a játékostársakra is.

 

"Amikor visszatérnek érdekes látni a viselkedésükben tapasztalható különbségeket, hallani a történeteket, amiket mesélnek a társaiknak" - folytatta Cox. "Mivel sok fiatal játékosunk kap szerepe a válogatottaknál, az ilyen időszakokban az edzőközpont kicsit szellemváros jellegű lesz. Nagy büszkeséggel tölt el minket, hogy azt látjuk, hogy a legtöbb játékosunk a hazáját képviseli, már 15-16 éves korától. Büszkék vagyunk arra is, hogy a Manchester Unitedet is képviselik."

 

"Versengő srácokkal dolgozunk, így akik maradnak azt nézik, hogy mit kell tenniük, hogy ők is oda érhessenek, próbálják követni a jó példát. Úgy gondolom, hogy minden srác, aki itt van arra törekszik, hogy szerepelhessen hazája válogatottjában."

 

"De, ami még fontosabb számunkra és amire a leginkább büszkék vagyunk, az a fiatal játékosokból álló csapatunk sokszínűsége. Szeretjük, hogy különböző hátterű, különböző kultúrájú országokból származó játékosaink vannak. Segítünk nekik beilleszkedni, hogy megértsék, mit jelent a Manchester United játékosának lenni, hogyan képviseljék klubjukat úgy, hogy közben magukkal hozzák a saját, egyedi személyiségüket és önmaguk hiteles változatai lesznek. Szeretjük, hogy a fiaink a világ minden táján futballoznak és nagyszerű tapasztalatokkal térnek vissza, hogy segítsék egymást a fejlődésben."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!