Pochettino, vagy Ten Hag lehet a befutó

A Manchester Unitednél még nem vázolták fel pontosan Ralf Rangnick tanácsadói szerepének természetét, de a Sky Sports-nak azt mondták, hogy az elképzelések szerint a gyakorlati dolgokra kevesebb ráhatása lenne a német szakembernek.


Az ideiglenesen kinevezett menedzserrel még nem történt konzultáció arra vonatkozóan, hogy pontosan mi is lesz a feladata június 1-től életbe lépő tanácsadói pozíciójának. Ennek elsődleges oka, hogy a klub vezetősége úgy döntött, hogy átmenetileg felfüggesztik a stratégiai tervezést, hogy Rangnick teljes mértékben koncentrálhasson arra, hogy megmentse a szezont.

 

Ennek megfelelően a megállapodás alapjai még nem valósultak meg, ahogy az sem, hogy a német mesternek hol lesz majd a jövőbeli székhelye. Richard Arnold, a United Ügyvezető Igazgatója, akit Ed Woodward ellentétjeként jellemeznek nyitott volt arra az ötletre, hogy Rangnick kettős szerepkört lásson el a csapatnál, amikor kinevezték.

 

Egyértelmű volt Arnold részéről az is, hogy szeretné a német szakember tudását kamatoztatni és hosszú távon a klubhoz kötni, bár alapvető szakértelme, ami egy klub szerkezeti átalakítását és fenntartható, sikeres működését hivatott segíteni ezidáig kihasználatlan maradt. Ennek pedig egyszerű az oka, nehéz időszakot élt meg a klub, amikor a német megérkezett, a sűrű menetrend miatt pedig nem volt elegendő idő a háttérmunkára.

 

A Bajnokok Ligája kiesés ugyan kicsivel több időt hagy az előre tervezésre, de azt a gondolatot, hogy Rangnick a sportigazgató laza változata ként tevékenykedne segítve Murtough és Fletcher munkáját a színfalak mögött nagyon valószínűtlennek titulálták.

 

A Sky Sports forrásai úgy tudják, hogy Rangnick szerepe inkább a klub innovációs törekvéseit szolgálnák, illetve a játékos megfigyelésekbe kapcsolódna be, valamint részt venne abban, hogy a modern futball legnagyobb koponyáit tudják a United szolgálatába állítani.

 

A klub részéről kiemelték azt is, hogy a tanácsadói szerepkör lényegében egy kicsit elkülönültebb, függetlenebb pozíció. A United szeretne meríteni Rangnick tudásából annak érdekében, hogy egy erős kollektívát építsenek ki a jövőben.

 

A 63 éves tréner ideiglenes munkáját számos kellemetlen pletyka próbálta megnehezíteni annak ellenére is, hogy megérkezése óta számos alapmutatóban javult a csapat. Mindenesetre nagyra értékelik a klubnál a német őszinteségét, amivel ezeket a dolgokat kezelte többek között a sajtótájékoztatókon is.

 

Az ideiglenes menedzser által készített elemzés a csapatról jóval túlmutat a taktikai és a technikai szempontokon és leírja, hogy a United miként tud javítani az igazolási politikáján, nem csak statisztikai értelemben, hanem karakterileg is. Azonban azok a híresztelések, melyek szerint Rangnick majd részt vesz a menedzseri feladatokban és az ezekkel járó döntésekben, tévesnek bizonyulnak.

 

Mivel szóba került a menedzseri pozíció is, a United elhatárolódott attól a feltételezéstől, amely szerint megkörnyékezték a nehéz helyzetbe került Cheslea menedzserét, Thomas Tuchelt. A Sky forrásai szerint egy 4 fős szűkített lista van az asztalon, akik közül kikerülhet majd a menedzser személye, de ezen nem szerepel a Tuchel neve. A Unitednél úgy vélik a hírek szerint, hogy a Chelsea-nél az új tulajdonosi csoportnál is biztosított lesz a jelenlegi menedzser jövője.

 

 

A 48 éves szakember is kifejtette, hogy nem óhajt távozni a klubtól a történtek ellenére sem és elárulta azt is, hogy a nehéz körülmények ellenére is boldog a londoni klubnál. 

 

A már említett 4 fős listán az információk szerint egyébként Mauricio Pochettino, Erik ten Hag, Julen Lopetegui és Luis Enrique neve szerepel. A United szeretné minél hamarabb lezárni a tárgyalásokat és a kinevezést, ám azok a találgatások, amik szerint már e hónap végén meglehet a biztos befutó, túlságosan is optimisták.

 

Számos forrás egyébként már arról számolt be, hogy Lopetegui és Enrique neve már lekerült a listáról és elég nagy meglepetés lenne, ha végül nem Pochettino, vagy Ten Hag személyét jelentenék be a Unitednál. A két nevet megnézve Pochettino lenne az, akinek kevésbé kellene alkalmazkodnia az angol futballhoz és nagyon jól ismeri a top csapatok menedzsereit is, hiszen korábban számos alkalommal megnehezítette a dolgukat egy olyan klub élén, aminél az anyagi források jóval korlátozottabbak voltak, mint a Unitednél. 

 

Pochettino munkája nagy figyelmet kap a mai napig a PSG-nél, ahol, mint kiderült korábban sem feltétlen a menedzser személye volt a probléma, hiszen Tuchel, Ancelotti, vagy éppen Unai Emery is szép sikereket értek el azóta, hogy a párizsi klubtól távoztak. 

 

A United háza táján is tudják, hogy a szurkolók körében Erik ten Hag a legnépszerűbb, akit úgy néz ki, hogy az Overmars-botrány miatt lehet sikerülhet könnyebben elcsábítani az Ajaxtól, azonban vannak kérdőjelek arra vonatkozóan a kinevezésével, hogy miként működne az általa képviselt stílus egy új környezetben egy olyan klubnál, mint a United.

 

Egy forrás szerint az ideális az lenne, ha Julian Nagelsmann lépne be az edzőközpont ajtaján és foglalná el a menedzseri széket, de csekély az esélye annak, hogy a távozna a Bayerntől, illetve jelen helyzetben nagyobb esélye volna annak, hogy a Liverpool, vagy a City menedzseri pozíciójában kötne ki, ha Klopp, vagy Guardiola távozni óhajtana, bár ennek is egészen minimális, jóformán semmi esélye nincs jelen pillanatban.

 

 

 

 


skysports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!