Rooney is bekerült a Hírességek Csarnokába

A Manchester United legendája, Wayne Rooney is bekerült a Premier League Hírességek Csarnokába.


A tavaly indult Hírességek Csarnoka a Premier League által játékosoknak kiosztott legmagasabb egyéni kitüntetés azon játékosok számára, akik már visszavonultak, de pályafutások során kivételes teljesítményt nyújtva számos sikernek voltak részesei, mellyel jelentősen hozzájárultak az 1992-ben indult Premier League fényének emeléséhez.

 

Most Rooney, és az Arsenal egykori csapatkapitánya, Patrick Vieira is csatlakozott a már eddig is illusztris társasághoz, akik 2021-ben kerültek be a csarnokba. Egykori United játékosok közül már már bekerült David Beckham, Eric Cantona és Roy Keane is.

 

Rooney, aki a United gólkirálya 208 találatával a PL örökranglistáján a 2. helyen szerepel, csak Alan Shearer előzi meg a maga 260 góljával. Wayne 16 évesen robbant be az Everton csapatába és egy Arsenal elleni lenyűgöző találattal nyitotta meg a gólok sorát, majd alig két évvel később már az Old Traffordon játszott. 

 

 

Góljai rengeteg sikerhez segítették a Vörös Ördögöket, Rooney pedig kétszer nyerte el a szezon gólja elismerést. Első alkalommal a 2004/05-ös szezonban a Newcastle elleni találatával, majd a 2010/11-es idényben a Manchester City elleni ollózós góljával.

 

A Unitednél eltöltött 16 szezon alatt Rooney 183 találatot jegyez a PL-ben, ezzel pedig a mai napig a Vörös Ördögök rekordere. Öt alkalommal nyert bajnokságot, ötször kapta meg a hónap játékosa elismerést és 2009/10-ben a liga legjobbja címet is elnyerte.

 

"Óriási megtiszteltetés számomra, hogy bekerülhettem a Hírességek Csarnokába olyan fantasztikus játékosok mellé, akik már ott vannak egy ideje" - mondta Rooney. "Gyerekkoromban rendszeresen figyeltem a Premier League küzdelmeit és arról álmodoztam, hogy én is profi labdarúgó leszek, gólokat szerzek és trófeákat nyerek és volt is szerencsém 5 alkalommal megnyerni a bajnokságot."

 

"Csodás emlékeim vannak az Evertonban és a Manchester Unitedben eltöltött éveimről és nagyon büszke vagyok arra, amit elértünk. Az, hogy bekerülhettem a Hírességek Csarnokába számomra személy szerint nagyon különleges dolog és hálás vagyok ezért az elismerésért."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!