Óriási tervek a klub berkein belül

Az utóbbi hetek során felröppentek olyan hírek, hogy a Manchester Unitednél porondon van az Old Trafford bővítésének, vagy akár teljes lebontásának és új stadion felépítésének ügye, azonban nem csak ez a projekt foglalkoztatja a vezetőséget.


A mai napon a Soccer Leaks oldalon kiszivárogtatott anyagok között számos, a klubbal kapcsolatos anyagot is megtalálhatunk, melyek igen nagyra törő terveket mutatnak be.

 

A már említett stadion-üggyel kapcsolatban annyi újdonságot mindenképp megemlíthetünk, hogy a tervek között szerepel az is, hogy az Old Trafford lelátóit kibővítenék egészen 104.401 főig, mindezt úgy, hogy az egész Old Traffordot "eltolnák" kicsit, így a vasúti sin nem lenne útban és könnyedén megoldható lenne a bővítés. Egy másik érdekes esettanulmány szerint egy mesterséges szigetet alakítanának ki Anglia partjaihoz közel, amelyen egy teljesen új, 140 ezer férőhelyes stadion építenének fel New Trafford néven és amit katari kölcsönből fedezne a Glazer-család.

 

A labdarúgás terén is számos érdekességet olvasni, hiszen Sir Alex Ferguson és David Gill révén igen komoly erőket képvisel a klub, így viszonylag könnyedén sikerre vihetőek ezek a tervek. Többek között a szögletek eltörlése, a leshelyzet megítélésének módosítása is a cél. Utóbbinál az cél, hogy elérjék, a les a labdarúgásban akkor állna fenn, ha az ellenfél támadója előtt a kapuson kívül egy védő is van. Érdekesség, hogy a kiszivárgott iratok legalján található szövegben az olvasható, hogy mindezt elsősorban Harry Maguire miatt próbálják majd véglegesíteni, ugyanis megválni nem tud tőle a klub, így valamit tenni kell ellene.

 

 

A klub saját közösségi média platform kialakításán is el kezdett dolgozni. Egy olyan platform lesz, amelyre játékosokhoz köthető személyek (barátnő, feleség, családtag) nem regisztrálhat, így megelőzve azokat az eseteket, hogy kiszivároghasson a klub számára kellemetlen eset, pl: Giggs, Rooney,Greenwood...

 

A jelenlegi külpolitikai helyzet a klubra is komoly hatásokkal van, az orosz gáz megszűnésével a gyepszőnyeg fűtésének költsége megötszöröződne, ezért teljesen új megoldást kíván bevezetni a klub, melynek lényege, hogy mozgási energiával fogják fűteni a pálya talaján. Mindezt úgy érik el, hogy a stadion székeit úgy alakítják át, hogy a szurkolók leülésekor keletkező nyomást át tudják alakítani hőenergiává. A rendszer egyik legfontosabb tényezője azonban az, hogy jóval több gólhelyzetet kellene kialakítania a csapatnak, csak úgy lenne hatékony az egész.

 

És ha már szurkolók; 2024.04.01-től arc-, ujjlenyomat-felismerő rendszer, vénaszkenner, DNS-szekvencia elemző rendszereken kell átmennie mindenkinek, aki meg akarja tekinteni a Manchester United mérkőzéseit. A klub közleménye szerint mindez a látogatók biztonsága érdekében történik és kiemelik, hogy aki a stadionba kilátogat, ingyen ihat egy pint sört, feltéve, ha a meccs előtti szavazáson eltalálja, ki fogja szerezni a United első gólját. Ezzel is interaktívabbá tennék a meccsnézést. A szavazáshoz csupán regisztrálni kell a klub, a programot készítő cég, valamint az FA honlapján, néhány személyes adat megadásával (név, email-cím, születési idő, születési hely, lakcím, Facebook és/vagy instagram profil, stb.)

 

Utoljára hagytuk a legfontosabbat, a klub strukturális átalakítását. Ennek célja, hogy a csapat sokkal eredményesebb legyen a jövőben. A tervek szerint kiterjesztik a scout rendszert az Egyesült Államok területén. Ennek célja az is, hogy a klub még népszerűbb legyen az USA-ban. Az amerikai rendszer vezetője az az April Glazer lesz, aki az idei évben végzi el főiskolai tanulmányait és aki egyébként Joel Glazer lánya. Emellett fontos lépésnek tartják, hogy a klubnál sokkal fontosabb szerep jut a csapatkapitány számára, aki a tulajdonossal, a menedzserrel együtt dönt az átigazolásokról. Fontos kiemelni, hogy az összegről nem, csupán a játékos személyéről. A marketing-vezető javaslata alapján minden sorozatban lesz egy olyan találkozó, amelyre a szurkolók állíthatják össze a kezdőcsapatot szavazással, ez azonban szintén regisztrációhoz kötött.

 

Érdekes tervek, várjuk, mik valósulnak meg!
 

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Leicester City

Premier League, 31. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!