Van Nistelrooy védelmébe veszi Rooneyt

Ruud van Nistelrooy szerint egykori csapattársa, Wayne Rooneynak csak a futballra szabadna koncentrálnia, és ki kellene zárnia a magánélete miatt õt érõ támadásokat.


A Manchester United csatára már hetek óta szolgáltat témát a világsajtó bulvárrovatainak pályán kívüli tetteivel és magánéleti válságával, ami Sir Alex Ferguson véleménye szerint is kihatással van a pályán mutatott teljesítményére.

 

Rooney négyszer léphetett pályára kezdõként ebben a bajnokságban, azonban ezeken a mérkõzéseken mindössze egy gólt tudott elérni, azt is tizenegyesbõl a West Ham United ellen, azonban Ruud van Nistelrooy szerint egykori csatártársát nem szabadna a magánéleti problémái miatt megítélni, csak játéka alapján.

 

Az egykori manchesteri közönségkedvenc Anglia és szülõhazája, Hollandia mellett játszott Spanyolországban és Németországban is, de úgy véli, a Premier Leagueben játszó futballistákat sokkalta több figyelem övezi, mint bármely más bajnokságban játszókat, és magánéletük gyakran ítélkezési alapként szolgál velük kapcsolatban.

 

 

 

 

"Szerintem a legfontosabb dolog egy futballista számára, hogy csakis a játékra koncentráljon" - mondta a holland gólgyáros a Sky Sports News-nak.

 

"Ennek kell lennie az elsõ számú célnak. Azonban Angliában a sajtó nem csak ez alapján ítél meg egy játékost."

 

"Más országban ez egyáltalán nincs így. Csak a teljesítményed jelent alapot megítélésednek, és ennek mindenhol így kellene lennie."

 

"Pedig sajnos ezzel együtt kell élned Angliában, pedig ez nagyon nem jó."

 

Van Nistelrooy szerint Sir Alex Ferguson olyan játékosokat nem rak be a kezdõcsapatba, akik mentálisan nem állnak készen arra, hogy pályára lépjenek.

 

"Soha nem volt gond azon futballisták koncentrációjával, akikkel együtt játszottam a Unitedben. És most sincs" - tette hozzá a jelenleg Hamburgban futballozó játékos.

 

"Ez vonatkozik Rooneyra is. Ezt bizonyítani fogja."

 

A Manchesterbõl székhelyét pár éve Madridba áttevõ Nistelrooy Old Traffordról való távozása után is követte az eseményeket egykori csapatával kapcsolatban és úgy érzi, Rooney elõzõ évi teljesítménye a klasszis csatárokéra volt jellemzõ, ennek legfõbb letéteményese pedig az volt, hogy kevesebbet foglalkozott a védekezéssel, és igazi gólgyárossá vált.

 

"Amit láttam az elõzõ évben, hogy nem pazarol annyi energiát arra, hogy felszántsa az egész pályát, mint az a múltban megfigyelhetõ volt nála."

 

"Több ereje maradt a legfõbb feladatára, a góllövésre."

 

"A korábbinál sokkal többet ólálkodik a tizenhatosnál, ezzel pedig állandó veszélyt jelent."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!