Manchester United N - West Ham United N 3-0

A Manchester United női csapata visszavette a bajnokság harmadik pozícióját, miután 3-0-ra sikerült legyőzniük a West Ham United női csapatát.


Az első félidőben már két góllal ment a Manchester United Martha Thomasnak és a Kalapácsosok védőjének Grace Fisk öngóljának köszönhetően, a második játékrészben pedig Leah Galton tette fel az "i"-re a pontot. 

 

Ella Roone-nak és Alessia Russonak is szintén megvolt a lehetősége a gólszerzésre, de Mark Skinner lányai így is könnyed győzelmet aradtak.  

 

A Vörös Ördögök visszakapaszkodtak a dobogó harmadik fokára és már csak egy mérkőzésük van az idényből, amit a fővárosban vívnak meg a Chelsea ellen vasárnap. 

 

Ona Batlle tesztelte először ideje korán a West Ham kapusát Mackenzie Arnoldot. A spanyol válogatott játékos vezette fel a labdát, mielőtt jobb lábas lövését szépen védte a vendégek kapusa. 

 

A helyzetet követően sem sikerült a Kalapácsosoknak összeszednie magát, szögletet után Martha Thomas tört előre, de a 25 éves támadó próbálkozását is védeni tudta Arnold. 

 

11 pernyi játékot követően a Vörös Ördögök megérdemelten szereztek vezetést, miután dominálták a mérkőzést. Zelem nagyszerű labdát gurított Galton felé a bal oldalra, aki szintén győnyörűen szolgálta ki Martha Thomast. Ő pedig már nem hibázott. 1-0

 

8 perccel később, a United megduplázta előnyét, miután a Kalapácsosok védője, Grace Fisk saját hálójába talált. 2-0

  

Maria Thorisdottir áldozta fel a testét, hogy ezzel megvédje Hayley Ladd arcát Lisa Evand jobb lábas bombájától, ami bizony irgalmatlan sebességgel közeledett a védő feje felé. 

 

Skinner csapata hatalmas nyomás alá helyezte az első félidőben a vendégeket, míg Zelem és Jackie Groenen ezt a dominanciát még képes is volt fokozni, míg a West Ham játékosai próbáltak kontra támadásokra támaszkodni és megteremteni saját lehetőségeiket. 

 

Thorisdottir volt ismét a United hőse a szünet előtt, miután blokkolta Tameka Yallop lövését, azt követően, hogy Batlle labdát vesztett saját térfélen. 

 

A második félidő elején nem is vesztegette az időt a hazai csapat, Galton révén megszerezték harmadik góljukat. Alessia Russo szerzett labdát a jobb oldalon, mielőtt Galton előtt teremtődött meg a lehetőség. A 11-es mezszámú játékos 8. gólját lőtte az idényben. 

 

Percekkel később növelhette volna előnyét a csapat, Skinner lányai folytatták offenzívájukat Thomas vezetésével, második próbálkozását azonban Arnold hárította.  

 

20 perccel a mérkőzés vége előtt Russo és Toone szép összjátékot mutatott be, utóbbi el is vállalta a lövést, azonban lövé durrantott.

 

A Kalapácsosok megpróbáltak visszajönni a meccsbe, de a United védő kettőse Thorisdottir és Ladd masszívan álltak a kapu előterében, nem hagytak lehetőséget a gólszerzésre. 

 

A mérkőzés vége előtt 10 perccel Lucy Staniforth iramodott meg, jobb lábas lövése megpattant Hawa Cissoko karján, de nem adták meg a hazaiaknak a büntetőt. Az őt váltó Kirsty Hanson is bejelentkezett a negyedik gól szerzőjének címéért, azonban elvétette így a végeredmény 3-0 maradt. 

 

Skinner lányainak győzelme azt jelenti, hogy a Bajnokok Ligája helyezésért folyó küzdelem a jövőhéten fog véget érni, amikor is a csapat a Chelsea otthonába látogat, amennyiben ott is nyerni tudnak, a Manchester City kezében lesznek, akik szerdán a Birmingham City-t látják vendégül. 

 

Összefoglaló:

United: Earps; Batlle, Ladd, Thorisdottir, Blundell; Zelem (c), Groenen (F.Fuso, 82); Galton (Boe Risa, 71), Toone (Staniforth, 71), Thomas (Hanson, 63); Russo (Bruun, 71). 

Nem használt cserék: Baggaley, Harris, F.Fuso, Caldwell, Smith. 

Gólok: Thomas 11, Fisk o.g. 19, Galton 49.

Sárga lap: Hanson.
 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!