Brighton & Hove Albion 4-0 Manchester United

Sima mérkőzésen a Brighton átgázolt a Vörös Ördögökön.


Szombat esti mérkőzésen a Brighton otthonába látogattak a Vörös Ördögök.

 

A találkozó igen alacsony színvonalon rajtolt, a csapatok nagyon sok hibával fociztak. Bár a hazaiak sokkal támadóbban álltak a meccshez, mint a vendégek, szerencsére a sok hiba miatt De Gea kapuja nem volt veszélyben.

 

Már úgy tűnt, az első 15 perc eltelik komoly gólhelyzet nélkül, ám az utolsó pillanatokban óriási blokkot mutatott be a United védelme, a kipattanó labdát azonban Caicedo szedte össze, aki 22 méterről, laposan a jobb alsóba lőtt. Első gólját szerezte a játékos a Premier League-ben, persze, hogy a manchesteri csapat ellen sikerült neki.

 

Öt perccel később Mata lövésébe léptek bele, szögletet végezhetett el Fernandes, ami azonban nem hozott gólhelyzetet.

 

Nem sokáig tartott a manchesteri feltámadás, már ha azt az egy támadást lehetett egyáltalán annak nevezni. A hazaiak ismét befészkelték magukat ellenfelük térfelére és olykor igen látványos támadásépítéssel jutottak De Gea kapuja elé. Szerencsére a befejezésekkel voltak bajok, vagy épp Lindelöf mentett hatalmasat.

 

Egy ártatlannak tűnő labdát Varane nem tudott levenni jól, Welbeck csapott le rá, de az egykori manchesteri csatár a kapu fölé ívelt.

 

Ronaldo egy szabadrúgással szerette volna növelni góljainak számát, de nem sikerült neki.

 

A félidőre a hazaiak vonulhattak előnnyel, ami teljesen megérdemelt volt számukra. A United nagyon gyenge teljesítményt nyújtott támadásban, bár a védekezése sem volt fergeteges. Párharcok nagy részét elvesztették Elangáék, úgy pedig nem egyszerű megnyerni egy angol bajnokit.

 

Ralf Rangnick cserélt a második félidő előtt, Fred és Cavani érkezett a pályára Matic és Elanga helyett.

 

Nem indult jól ez a félidő sem Ronaldoék számára, négy perc sem telt el, amikor Mac Allister jobbról kapu elé tekert, a hosszún Trossard összeszedte a játékszert, visszagurított Cucurellához, aki kegyetlenül a léc alá bombázott, 2-0 a hazaiaknak.

 

Dalot próbálkozott távolról, de csúnyán kapu fölé lőtt, majd Mata remek mozdulattal tüzelt, a kapus azonban könnyedén hárított. A kapus, aki az 58. percben zseniális labdát adott Cucurellának, aki Trossardot játszotta meg. A támadó Grosst hozta helyzetbe, aki nem is hibázott, 3-0.

 

Sőt, két perccel később már 4-0 volt. Dalot ragadt be, így nem volt les, Welbeck ívelt kapura, a portugál bekk a gólvonalról próbált menteni, de rárúgta Trossardra, akiről a labda a kapuba pattant.

 

Sanchez ma nem szeretett volna gólt kapni, ezért tett is Cavani fejesénél, majd Fernandes lövésénél is, mindkét esetben nagyot védett.

 

Vajon mire gondolt a költő? Tehettünk fel ehhez hasonló kérdést 0-4-nél, amikor Mata helyett Maguire-t küldte pályáa a német menedzser.

 

Aztán a csere után nem sokkal majdnem gólt szerzett a csapatkapitány. Egy szöglet után fejelt, de Sanchez védett, a kipattanót Harry kapura lőtte, Cavani még beleért, így jutott a labda a hálóba, de a csatár lesen volt, így maradt az eredmény.

 

Visszaállt a Brighton, a United ellenfele térfelén focizgatott, de nem jöttek a komoly lehetőségek. Leginkább Dalot beadásait gyakorolhatta a csapat, vagy legalább a bekk, volt is miért, mert egyik gyengébb volt, mint a másik.

 

A 86. percben Welbeck majdnem kilőtte a jobb felsőt 25 méterről, De Geának esélye sem volt a hárításra, szerencséje volt, hogy a labda elsuhant a kapufa mellett.

 

Szerencsére nem volt több támadása a hazaiaknak, így nem lett 5-0  vége. Igen sokan magukba nézhetnének, talán legelőször a szakmai stáb, mert ez egy igen kellemetlen eredmény lett. Annál már csak a csapat focija volt kellemetlenebb.

 

 

Premier League, 36. forduló
Brighton & Hove Albion 4-0 Manchester United
Amex Stadium

 

Vezette: Andy Madley

 

Brighton: Sanchez - Veltman, Dunk, Cucurella - March(Lamptey 76.), Bissouma, Caicedo, Trossard(Maupay 83.) - Gross, Mac Allister(Webster 67.) - Welbeck
Nem használt cserék: Steele, Alzate, Duffy, Ferguson, Lallana, Offiah

 

United: De Gea - Dalot, Lindelöf, Varane, Telles - McTominay, Matic(Fred 46.) - Elanga(Cavani 46.), Mata(Maguire 70.), Fernandes - Ronaldo 
Nem használt cserék: Henderson, Jones, Wan-Bissaka, Fernandez, Garnacho, Lingard

 

Gólszerző: Caicedo 15', Cucurella 49', Gross 58', Trossard 60'

 

Sárga lap: Ronaldo, Dalot

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!