10 dolog amit érdemes tudni Phil Jonesról

Mivel a Blackburn Rovers védõje, Phil Jones egyre közelebb áll ahhoz, hogy 16 millió font ellenében a Manchester Unitedhez igazoljon, ezért lássuk, mi az a tíz legfontosabb dolog, amirõl az õt eddig nem ismerõknek tudniuk kell....


1. Philip Anthony Jones 1992. február 21-én született Prestonban. Alapvetõen posztja középsõ védõ, de Sam Allardyce kezei alatt bebizonyosodott, hogy képes védekezõ középpályást is játszani. 

 

2. Még mindig Lancashireben él apjával és anyjával, úgy hogy nem kellene túl messze utaznia leendõ új klubjához. "Még nem igazán gondoltam a költözésre" - mondta Jones. "Ha végül mégis így döntenék, esténként akkor is itt vacsoráznék minden nap."

 

3. 11 éves korában igazolt a Blackburnhöz és gyorsan kezdte el megmászni a felnõtt csapathoz való feljutáshoz szükséges ranglétrát, amelyben 19 éves korára stabil kezdõcsapatbeli tagságot vívott ki magának.

 

4. 17 éves korában mutatkozott be a Rovers felnõtt csapatában, 2009. szeptember 22-én a Nottingham Forest elleni 1-0-ra megnyert Ligakupa mérkõzésen. A mérkõzést követõen õt választották a meccs legjobbjának.

 

5. Bajnoki bemutatkozása elõtt, amely egy Chelsea elleni 1-1-es végeredménnyel végzõdõ mérkõzésen volt 2010. március 21-én, még pályára lépett szintén a Ligakupában a Peterborough és az Aston Villa elleni FA kupa vereség alkalmával.

 

 

6. A 2009/2010-es szezonban kilenc alkalommal lépett pályára a bajnokságban, amely során kiérdemelte, hogy klubja öt éves szerzõdést kössön vele. A következõ szezonra Jones stabil tag lett a felnõtt keretben, ahol minden mérkõzésen kezdõként lépett pályára, egészen súlyos térdsérüléséig, amelyet 2010. december 12-én, a West Ham United elleni hazai bajnokin szenvedett el. Ezt követõen csak márciusban léphetett pályára újra a felnõttek között.

 

7. Debütálása az angol U-19-es válogatottban a Törökország ellen 3-1-re megnyert mérkõzésen történt 2009. november 17-én. A következõ év augusztusában bemutatkozhatott az U-21-esek között is Üzbegisztán ellen.

 

 

8. Azóta öt alkalommal szerepelt az U-21-esek között, és részese Stuart Pearce Európa-bajnokságra készülõ keretének is. Jones ott lehet a vasárnapi, Spanyolország elleni nyitómérkõzésen kezdõként pályára lépõk között is.

 

9. Mint egy jófiú, vasárnap estéit azzal tölti, hogy a Premier League összefoglalóját, a Match of the Day-t nézi szülei társaságában. "Eddig még nem kritizált Alan Hansen" - viccelõdött a múlt szezonban. Még.....

 

 

10. Leendõ csapattársa, Wayne Rooney már most nagy rajongója. A csatár ezt írta Twitter-oldalán: "Phil Jones egy nagyon jó angol játékos. Az egyik legkeményebb védõ, aki ellen játszottam az elõzõ szezonban. Emellett a középpályán is képes játszani." Az már más kérdés, hogy Jones részese volt annak a Roversnek, amely hetet nyelt az Old Traffordon....

 

 

Mirror Football


Mirrorfootball

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!