Ten Hag: Korábban elkezdjük a felkészülést

Erik ten Hag elárulta, hogy a Manchester United játékosai mikor kezdik meg a felkészülést a következő szezonra.


A Premier League 2021/22-es szezonja vasárnap véget ért a Crystal Palace elleni 1-0-s vereséggel, a United játékosainak azonban nem lesz sok idejük süttetni a hasukat, mert el kell kezdeniük a felkészülést a következő szezonra.

 

A csapat új, 52 éves menedzserével a klubmédia készített interjút a mai napon, mivel egyben ez a holland első hivatalos munkanapja is Manchesterben. Az Ajaxszal háromszoros Eredivisie bajnok tréner elárulta, hogy azoknak a játékosoknak, akik most nem vesznek részt válogatott mérkőzéseken vissza kell térniük június 27-én, hétfőn a nyaralásból.

 

A United menetrendjét a felkészülési szezonnal kapcsolatban már bejelentették, ami egy Liverpool elleni összecsapással veszi kezdetét Bangkokban július 12-én, majd szintén júliusban, 15-én és 19-én a Melbourne Victory és a Crytal Palace elleni találkozókkal folytatódik. 

 

A turné ausztráliai szakasza július 23-án zárul az Aston Villa elleni mérkőzéssel, Perth-ben, erre két hétre pedig kezdődik a Premier League új szezonja. 

 

"Először is tartunk egy kis szünetet" - mondta Erik, amikor a következő hetek terveiről kérdezték. "Június 27-én kezdjük meg a felkészülést, én meg addig megpróbáljuk megszerezni a szükséges játékosokat a keretbe."

 

 

Június első két hetében még rendeznek világbajnoki selejtezőket, illetve Nemzetek Ligája mérkőzéseket és barátságos meccseket is. A válogatott keretekbe több Vörös Ördögöt is meghívtak és várható még hogy ezen névsor bővülni fog.

 

"Nem minden játékos fog edzésbe állni 27-én, mert azok, akik most szerepelni fognak a válogatottakban hosszabb szünetet kapnak, mivel ők tovább is játszanak a szezon során."

 

Ten Hag arra is felhívta a figyelmet, hogy bár bizonyos területeken erősítésre számít a csapatban, ez a keret néhány játékost leszámítva 2020/21-ben 2. helyen végzett a bajnokságban. Ettől függetlenül úgy véli, hogy bőven min dolgozni azt követően, hogy Hollandiában 3 alkalommal is a bajnoki címig vezette az Ajaxot.

 

"Bizonyos posztokon szeretnénk megújítani a keretet, de mint mondtam, egy éve ez a csapat a 2. volt a bajnokságban. Tehát van bennük potenciál és nagyon várom, hogy elkezdjük a közös munkát."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!