Nincs átigazolási pánik az Old Traffordon; Eriksenre várva

A Manchester United előzetes kapcsolatfelvételt kezdeményezett Christian Eriksen ügynökével egy esetleges nyári Old Traffordra igazolás kapcsán, tudta meg a Sky Sports News.


A 30 éves játékos a Brentfordnál töltött rövid időszakát követően szabadon igazolhatóvá válik június 30. után, jelenleg pedig éppen a rendelkezésére álló opciókat mérlegeli jövőjére vonatkozó végső döntése meghozatala előtt, amelyek között mások mellett egykori kenyéradója, a Tottenham Hotspur is feltűnt.

 

A Manchester United újdonsült menedzsere, Erik ten Hag régóta nagy tisztelője a dán válogatott játékosnak és a klubon belül az jelenleg az érzés, hogy az ügyletet nyélbe is lehet ütni, ám ez mindenek előtt a játékoson múlik.

 

Fontos lenne, hogy erre minél előbb sor is kerüljön, ugyanis a Vörös Ördögök szurkolói között a közösségi médiában egyre nagyobb az elégedetlenség a csapat nyári átigazolási piacon való tevékenykedésének hiánya miatt.

 

A Sky Sports Newsnak hétfő este nyilatkozva Dharmesh Sheth riporter friss információkkal szolgált a kulisszák mögül:

"Az üzenet, amit kaptam, hogy nincs pánik az Old Traffordon."

 

"A Unitednek van egy stratégiája azt illetően, hogyan akarják intézni az ügyeiket. Igen, nagy mértékű összeg áll Erik ten Hag rendelkezésére - de most mindennél fontosabb azt hangsúlyozni, hogy ezt a legalkalmasabb játékosok minél megfelelőbb áron történő megszerzésére kell fordítani."

 

"John Murtough sportigazgató irányítása alatt a United sokkal áramvonalasabb megfigyelői működéssel rendelkezik, egy megerősített adatelemzéssel megsegítve."

 

 

A United továbbra is tárgyalásban áll a Barcelonaval a középpályás, Frenkie de Jong megszerzését illetően. 

 

A két klub továbbra is távol áll egymástól a játékos vételárában történő megegyezésben, de a Unitednél továbbra is bizakodóak az üzlet pozitív lezárását illetően és egyre erősebb az abbéli hit is, hogy maga a játékos is szeretne újra együtt dolgozni Ten Haggal - aki korábban az Ajaxnál volt edzője.

 

A manchesteriek nem lesznek hajlandóak túlfizetni a játékosért, ezért más célpontokkal is rendelkeznek. Az a megérzésük, hogy ha "belekényszerítik" őket a minél előbbi szerződtetésbe, az a vételár tekintetében a Barcelona kezére fog játszani.

 

Nem meglepő módon egy másik Ajaxos illetőségű játékos, ezúttal a védő, Lisandro Martinez neve is felmerült, mint a United nyári kiszemeltje.

 

Az elmúlt három amszterdami szezonjában állandó tagja volt Ten Hag együtteseinek. Az ő pozíciójában történő erősítés nem prioritás ezen a nyáron, de a várható távozók megnyithatják annak a lehetőségét, hogy azon a területen is erősíteni tudjon a United.

 

Egy másik, korábban is többet emlegetett Ajaxos játékos, Antony szintén képben van még.

 

Ami távozókat illeti, továbbra is folynak a tárgyalások a Nottingham Foresttel a saját nevelésű kapus, Dean Henderson kapcsán.

 

Még nem született megállapodás, miután a United csak egy egyszerű kölcsönadást szeretne, míg a Forestnél egy következő nyári vásárlási opciót is belevennének az angol portás kölcsönszerződésébe. Emellett abban sincs egyezség, hogy a két klub milyen leosztásban állná a játékos bérét a kölcsönidőszak alatt.

 

A korábban szinte biztos távozónak tartott Aaron Wan-Bissaka felkészült arra, hogy megharcoljon helyéért a következő szezonban, ám karriere olyan szakaszához érkezett, amikor folyamatos játéklehetőséget szeretne kapni.

 

Úgy tudni, hogy számos Premier League klub érdeklődik a szolgálataiért, hivatalos ajánlat azonban még nem érkezett érte.

 

A United csak komoly ajánlatokat fog megfontolni - de mindegyik fél nyugodt a jelenlegi helyzet kapcsán, ugyanis még két évig érvényes szerződés köti az angol bekket az Old Traffordra, ráadásul a klub további egy szezonra vonatkozó opcióval is rendelkezik.


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!