Dalot a döntetlen ellenére is pozitív

A Manchester United védője, Diogo Dalot úgy véli, hogy annak ellenére, hogy a Vörös Ördögök döntetlent játszottak az Aston Villa ellen Perth-ben, a szezon előtti thaiföldi és ausztrál túra sikeres volt.


Erik ten Hag csapatának végül nem jött össze a 4 egymást követő győzelem Callum Chambers találatának köszönhetően, amit a meccs hajrájában szerzett a Villa játékosa. A United még Jadon Sancho kapáslövésével és Matty Cash öngóljával 2-0-ra vezetett a félidőben, a fordulás után azonban Leon Bailey és a már említett Chambers egalizálni tudtak Steven Gerrard csapata számára.

 

Az esőáztatta Optus Stadionban lezajlott meccset követően Dalot azt mondta:

 

"Nehéz volt. Úgy értem, hogy aki nézte az láthatta, hogy nehéz körülmények között játszottunk, a pálya nem volt túlságosan jó focizni."

 

A felhőszakadás ellenére, ami miatt a meccset majdnem el is halasztották Dalot úgy véli, hogy a United teljesítménye az első félidőben kiváló volt. 

 

"Úgy gondolom, hogy jól játszottunk az első félidőben. Két gyönyörű gólt szereztünk és úgy játszottunk, ahogy szerettünk volna."

 

 

"A második játékrész kicsit nehézkes volt, talán kicsit élénkebbek lehettünk volna. Elengedtünk néhány kontratámadást, amit nem kellett volna és a pály állapota is közben egyre rosszabbá vált. Szóval a játék is kicsit csúnyább lett. Összességében viszont örülnünk kell a túrán elért sikereknek."

 

A jobb szélső védő elmondta gondolatait a 2022-es felkészülési túráról és azt is, hogy már alig várja a hátralévő két meccset a szezon kezdete előtt. 

 

"Szerintem pozitív volt az egész, végtére is előrelépést értünk el. Szerintem mindenki nagyszerű munkát végzett, nem csak a játékosok, hanem a stáb is, a média munkatársai is. Úgy gondolom, hogy minden nagyon jól sikerült."

 

"Most visszatérünk Manchesterbe és még két meccset játszunk a szezon kezdése előtt."

 

A United thaiföldi és ausztrál útja volt az első alkalom néhány játékos számára, hogy találkozhattak a tengeren túli szurkolókkal. Dalot elárulta, hogy annak ellenére, hogy részt vett már a csapattal ilyen túrán, továbbra is lenyűgözi, hogy milyen hatalmas is a klub globális szurkolótábora.

 

"Hihetetlenek voltak. Szerencsés vagyok, hogy már két túrán is részt vehettem. Ez már a 3. volt, de továbbra is lenyűgöz a támogatás és szeretet, amit bárhol a világon kapunk a szurkolóktól."

 

"Nem számít, hogy mely országba megyünk, mindig ott vannak, úgyhogy nagyon boldogok vagyunk."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!