Cleverley: Én lehetek a következõ Paul Scholes

Tom Cleverley szívesen megóvná a United pénztárcáját azzal, hogy õ helyettesítené Paul Scholest.


Sir Alex Ferguson, a Manchester United menedzsere nagy változtatásokat tervez középpályáján, hiszen Paul Scholes és Owen Hargreaves pótlását is meg akarja oldani.

Az Aston Villától 15 millió fontért érkezik Ashley Young és a Vörös Ördögök szurkolói remélik, Wesley Sneijder is az Old Traffordra költözhet.

Ám van egy 21 éves srác, aki célként tûzte maga elé, hogy berobban a United keretébe. Õ pedig Tom Cleverley!

A fiatal középpályás éppen a dániai U21-es Európa-bajnokságra készül. Elõzõ szezonjában a Wigan csapatát erõsítette és végül remek játékának is köszönhetõen a Premier League-ben maradt a Latics.

"Paul Scholes hatalmas nyomt hagyott, amit nem könnyû betölteni" - mondta Cleverley a MEN Sportnak.

"Nagyszerû, nyerõ típusú játékos volt. Bármely csapatnak hiányozna egy ilyen képességû játékos. De mint mindig, valaki most is a helyébe lép. Azt reméled, megkapod a lehetõséget a többiekkel együtt és olyat adhatsz, ami után nem hiányzik majd annyira Paul."

"Remélem elõre tudok lépni és megmenteni egy kis pénzt a klub számára. A Wigan sokat segített nekem és úgy érzem, készen állok a Unitedben való munkára."

"Két-három alkalommal beszéltem a menedzserrel, melyek kedvezõ beszélgetések voltak. Az EB után is lesz még egy megbeszélésünk."

 


"Tudom, hogy a United a nyáron várásolni fog játékosokat. A valóság az, hogy a United a világ legjobb klubja, így a legjobbak iránt érdeklõdnek. A legjobbakat akarják és top játékosokat vásárolnak. A klubnál felnõve tisztában vagy ezzel a helyzettel. Ez is egy része a kihívásnak."

"De mindannyian tudjuk, a menedzser támogatja a fiatal, saját nevelésû játékosokat, hogy megmutassák, elég jók. A Wigannél tapasztaltak után tudom, mi kell a Premier League szinthez. Azt akarom, hogy a menedzser terveinek része legyek."

Cleverley a tanulás érdekében a Wembleyben tekintette meg a Barcelona elleni Bajnokok Ligája döntõt is, ahol a katalán gárda darabokra szedte a Vörös Ördögöket.

"United játékosként és szurkolóként nem volt egy hatalmas élmény az a találkozó, de nagyszerû lecke volt" - folytatta Tom.

"Az, hogy közelrõl tanulmányozhattam Messi, Xavi és Iniesta játékát, felbecsülhetetlen volt. Messi csodálatos, de nekem Xavit, Iniestát és Pedrot kell modelleznem. Az õ mozgásuk hihetetlen. Nincs hatalmas fizikai erejük, mégis náluk marad a labda. Nagyon jól fedezik a labdát, egész testüket használják ehhez."

"Ezt kell az én játékomba juttatni. Saját felsõ testem erejét fokozni kell, de ez nem csak az edzõtermekben való munka gyümölcse, hanem arról is szól, hogyan használod a tested."

"Sokkal gyorsabban gondolkoznak ellenfeleiknél, ezt is meg kell tanulnom tõlük. Remélhetõleg ezek az apró dolgok, valamint az Európa-bajnokságon szerzett tapasztalataim azt jelentik majd, hogy jobb játékos leszek és készen állok majd a United kihívásaira."
 

 

Manchester Evening News Sport

 


MEN

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!