Welbeck mentette meg Angliát

A Manchester United csatára, Danny Welbeck mentett egy pontot Anglia U21-es válogatottjának a lenyûgözõ spanyolok ellen.


A dániai Herningben megrendezett UEFA U21 Európa-bajnokság keretein belül lejátszott találkozó 88. percében szerzett gólt a fiatal Vörös Ördög, ezzel beállítva az 1-1-es végeredményt. Kyle Walker, a Tottenham védõje futott fel a szélen, majd passzolt a kapu elõtt álló Welbeckhez, aki megfordult és a jobb alsó sarokba helyezett David De Gea mellett, akit Sir Alex Ferguson szemelt ki Van der Sar utódjának.

 


Chris Smalling és Tom Cleverley, Welbeck United csapattársai is a kezdõcsapat tagjai voltak, ám õk sem tudták megakadályozni, hogy 14 perc után a spanyolok vezetést szerezzenek egy szögletet követõen a Zaragozában játszó Ander Herrera révén.

Spanyolország dominált a mérkõzésen rövid passzos játékával, De Gea szinte csak nézõ volt, bár a félidõ elõtt hatalmasat nyújtózott, amikor Walker labdájába egyik védõje beleért, amibõl majdnem öngól lett.

Welbeck elõször a 35. percben került be a játékvezetõ noteszába, amikor is sárga lapot kapott. Ráadásul a második félidõben akár második lapját is megkaphatta volna, ám a svéd Markus Strombergsson megkegyelmezett neki.

Smalling és Welbeck is végig a pályán volt, ahogyan a United egyik kiszemeltje, a blackburni Phil Jones is. Cleverley a középpálya jobb oldalán dolgozott 81 percen át, akkor a Chelsea szélsõje, Scott Sinclair váltotta.

Anglia következõ mérkõzése szerda este lesz a B-csoportban Ukrajna ellen, akik 2-1 arányban kaptak ki a csehektõl.
 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!