Sir Jim Ratcliffe megvenné a Unitedet

A brit milliárdos, Sir Jim Ratcliffe meg akarja vásárolni a Manchester Unitedet.


A 69 éves Ratcliffe érdeklődésére azután derült fény, hogy a Bloomberg hírt adott arról, a Glazer család fontolóra vette a klub kisebbségi tulajdonrészének eladását

 

"Ha a klub eladó, Jim egyértelműen potenciális vevőjelölt lehet" - idézte Ratcliffe szóvivőjét a The Times.

 

"Ha valami ilyesmi lehetségessé válik, minket érdekelne, hogy tárgyaljunk a klub hosszú távú tulajdonlásáról."

 

A 20-szoros angol bajnok Vörös Ördögök jelenleg sereghajtók a Premier League-ben, miután szezonbeli első két mérkőzésüket elveszítették az új menedzser, Erik ten Hag irányítása alatt.

 

A pocsék idényrajt csak még jobban feltüzelte a Glazer családot kritizálókat, amiért csak visszafogottan hajlandóak erősítésekre költeni.

 

Idén nyáron úgy tűnik, csak nagyon nehezen sikerül új igazolásokat nyélbe ütnie a klubnak, amelyek közül kiemelkedik a Frenkie de Jongért folyó, egyelőre eredménytelen harc, míg a csapat szupersztárja, Cristiano Ronaldo pedig el akarja hagyni az Old Traffordot.

 

A klub Sir Alex Ferguson 2013-as nyugdíjba vonulása óta szenved, 2017 óta pedig még trófeát sem sikerült elhódítaniuk.

 

Az elmúlt évek során már számtalan tüntetés szerveződött a tulajdonos Glazer család ellenében, amelyek közül a legemlékezetesebb a 2021 májusi volt, amikor a szurkolók betörtek az Álmok Színházába és így a Liverpool elleni rangadót el kellett halasztani.

 

A United szurkolók most újabb tüntetést szerveznek az amerikai család ellen, amikor ismét az ősi rivális lesz majd az ellenfelük hétfőn este hazai pályán.

 

 

A kemikáliákat előállító Ineos csoport többségi tulajdonrészét birtokló, Lancashire-i születésű Ratcliffe gyerekkora óta Manchester United szurkoló. Övé a francia OGC Nice, a svájci Lausanne-Sport és az Ineos Grenadiers biciklis csapat, de partnere a Mercedes Forma-1-es alakulatának is.

 

"Ez nem az elköltött, vagy a nem elköltött pénzről szól" - tette hozzá a szóvivő.

 

"Jim azt figyeli, hogy mit lehetne tenni a jelenben és tudva, hogy milyen fontos a klub a városnak, úgy érzi, hogy megfelelő az idő az újratervezésre."

 

Májusban Ratcliffe 4.25 milliárd fontos, sikertelen ajánlatot tett a Chelsea megvásárlására, miután Roman Abramovich eladásra kínálta a londoni klubot. 

 

Akkoriban Ratcliffe a BBC Sportnak azt nyilatkozta, ő továbbra is a Manchester United szurkolója és csak azért nem a Vörös Ördögök megvételére tesz ajánlatot, mert nem eladók.


BBC Sport

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!