Ten Hag meccsnapi interjúja

Erik ten Hag arra számít, hogy olyan szereplést láthat ma este csapatától a Liverpool ellen, amellyel a hazai közönség is elégedett lesz.


A Vörös Ördögök ma este találkoznak az ősi riválissal a Premier League 3. fordulójában, a mérkőzés megnyerése esetén pedig első győzelmüket ünnepelhetnék a holland menedzserrel a szezon során, két vereséget követően.

 

A klubmédiának adott exkluzív, meccsnapi interjújában Ten Hag elárulta, hogy csapata olyan teljesítményt szeretne este lerakni az asztalra, amellyel az Álmok Színházának hazai közönsége is elégedett lehet majd. Emellett csapathírekkel is szolgált, valamint beszélt a rivalizálásról, a United filozófiájáról és egyéb dolgokról is.

 

Hogy áll a csapat fizikailag a Liverpool elleni meccs előtt? Victor Lindelöf, vagy Anthony Martial visszatérhetnek esetleg?

"Victor még nem tért vissza az edzőpályára, de a jó hír az, hogy Anthony Martial ismét edzésben van."

 

Ez nagyszerű hír és hatalmas lökést adhat a csapatnak a derbire. Mindig nagy a várakozás egy ilyen találkozó előtt. Ideális lehetőség ez a harci szellem megmutatására?

"Szerintem minden meccsen meg kell ezt mutatni. Ez egy életforma. De a Liverpool ellen különösen ott kell, hogy legyen."

 

Hollandiában már megtapasztaltad, hogy egy nagy derbi milyen. Ezek olyan meccsek, amit egy menedzser is nagyon vár? Te várod már?

"Szerintem a menedzser és a játékosok is várják, hiszen ezért foglalkozunk focival, hogy ilyen pillanatokat éljünk át. Szóval nagyon izgatottak vagyunk és nagyon várjuk ezt a meccset."

 

Tudjuk, hogy van egy határozott elképzelésed, hogy mit szeretnél látni a csapatodtól, a felkészülési szezonban mutatott kép pedig megmutatta, hogy igazán elkötelezett vagy ez iránt.

"Igen, határozottan. Az ott látottak megerősítették a filozófiámat, a szezon kezdete nyilvánvaló kudarc, de ismerem az okokat és dolgozunk ezen. Tisztázni fogjuk, de ragaszkodunk a tervhez és a filozófiához."

 

A számodra ideális csapatot "harcigépként" jellemezted az első interjúdban. Hogyan néz ki most  az a Ten Hag féle United, amelyet most kezdessz építeni?

"Egyértelmű, hogy múlt szombaton ezzel a tényezővel elégedetlen voltam. Szerintem ez egy alap dolog, amit egyénileg és csapatként is hozni kell a pályán és a szurkolók is ezt várják tőlünk. Ez az, amit mi nem tettünk meg. Nagyon szégyellem, amit a múlt vasárnap nyújtottunk számukra."

 

 

Minden alkalommal, amikor leülünk beszélgetni a játékosokkal az jön le, hogy teljes mértékben elkötelezettek a filozófiád és terveid mellett és elfogadják azt, amit te és az edzői stáb elvár. Látsz előrelépést az edzőpályán az első két hónap után?

"Nagyon jó dolgokat láttam az Atletico Madrid elleni meccsig. Utána valami félrement. Ezen gyorsan változtatnunk kell, de ugyanakkor normális is. Növekedsz, de kapsz közben pofonokat is, de tartanunk kell az irány, a helyes irányt."

 

Megpróbálsz megfelelő mentalitású és karakterisztikájú csapatat építeni, ehhez pedig új játékosokat toborozni. Hogyan jellemeznéd az ideális, Ten Hag féle játékost?

"Az alapvető dolgoknál kezdeném. Megbízható, van lendülete, erősen motivált. Harcolni akar minden nap, még az edzőpályán is. Maximálisan meg akarom erősíteni a keretet, egységes klub, egységes csapat vagyunk és mindenek előtt készen akarunk állni a győzelmekre."

 

Az ilyen kihívásokkal teli időkben látható meg igazán egy menedzser és egy játékos karaktere is. Milyen reakciót vársz a következő hetekben?

"Nem szeretek reagálni, játszani szeretek."

 

 

A te szellemiséged a játékosok és az edzői stáb összehozásáról szól. Hogyan lehet elérni ezt az egységet és a stratégia iránti elkötelezettséget ebben a korai szakaszban? Mennyire lesz fontos, hogy ma este a Liverpool ellen ez meglegyen?

"Ez mindig fontos, hogy meglegyen és fontos, hogy őszinték és érthetők legyünk egymás számára. Mondjuk el egymásnak az elvárásokat, az igényeket és ehhez tartsuk is magunkat. Van egy filozófia, van egy terv és ezek végül megváltoztatják az embereket."

 

Végezetül, van valami üzeneted a United szurkolóinak? Mit szeretnél látni és hallani attól a 70000 embertől?

"Természetesen azt szeretném, hogy mögöttünk álljanak, de ehhez először a csapatnak cselekednie kell, megmutatni a jót és utána biztos, hogy ők is mögénk állnak."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!