Manchester United 2-1 Liverpool

Sancho és Rashford góljaival a Manchester United 2-1-re legyőzte a Liverpoolt. A meccs ősszképe alapján teljesen megérdemelten tartotta otthon a három pontot Erik ten Hag csapata.


Jól indult az este az Old Traffordon, hiszen a mérkőzés előtt kisétált a pályára a Vörös Ördögök legújabb igazolása, a Real Madridtól érkezett Casemiro, aki még Roy Keane-nel is váltott pár szót. Ha csak fele olyan jó lesz, mint Keano, már jól járt a klub.

 

Viszont ahogy az várható volt, a stadion nem volt üres. Sőt, teltház volt ezúttal is, persze a stadion körül volt tüntetés, de ez a lelátókra érkezők számán nem látszott.

 

Nem esett egyik csapat sem a másiknak, és bár Ten Hag azt nyilatkozta a találkozó előtt, nagyon nagy hangsúlyt helyeznek a letámadásra, ez az első percekben nem igazán látszott. A 10. perc hozott egy nagy lehetőséget, a hazaiak támadtak, Fernandes becsúszva gurított Elanga elé, a támadó azonban csak kapufát talált. A vendégek kapusa még beleért, nagy mentés volt.

 

Öt perccel később Sancho és Rashford indultak meg a jobb oldalon, remek támadásnak tűnt, de megakadt és egészen Martinezig visszakerült a labda, aki a bal oldalon Elangát játszotta meg. A fiatal játékos Eriksennel kényszerítőzött, majd okosan Sanchohoz gurított, aki egy csellel elküldte a kapust és Milnert is, majd higgadtan a jobb alsóba lőtt, 1-0 a Unitednek!

 

A 20. percben Eriksen zseniális labdájával indult el Sancho, aki Rashfordot ugratta ki, de Markus lövését blokkolta a védelem.

 

Bár a Pool sokkal többet birtokolta a játékszert, egyértelműen a United volt a veszélyesebb csapat és bennük volt meg a kreativitás. Sokkal többet voltak az ellenfelük tizenhatosán belül, mint a liverpooliak.

 

Alexander -Arnold nem először maradt le ellenfeléről, a 25. percben a tizenhatos oldalánál szabálytalankodott Elangával szemben, meg is kapta a lapot érte. Eriksen gondolt egy merészet és kinézte magának a hosszú felsőt a szabadrúgásával, Alissonnak nagyot kellett nyújtóznia, hogy ne szülessen gól a lövésből.

 

Harminc perc után kezdett feljebb jönni a Pool, labdabirtoklási fölénye mg drasztikusabb lett, de a manchesteri védekezés remekül állta a sarat, csak ritkán jutottak el Milnerék a United büntetőterületéig, és ha el is jutottak, De Geának nem volt dolga.

 

A 40. percben szép támadást vitt végig a Klopp-csapat, Salah lövését azonban blokkolta Martinez. A szöglet remekül szállt a kapu elé, egy fejes után Fernandes 1 méterről órisái öngólt szerzett volna, ha nem állt volna a gólvonalon Martinez, aki blokkolt. Lisandro kiválóan játszott eddig, ráadásul óriási piros pont járt neki azért is, ahogyan ehhez a rangadóhoz hozzáállt, oda-odaszúrva az ellenfeleknek.

 

Egyetlen gól esett az első 45 perc során, De Geának nem is akadt komoly feladata, a manchesteri védekezés nagyszerűen állt a lábán.

 

A második játékrész Fernandes botrányos átadásaival indult, szerencsére nem lett komoly következménye egyiknek sem. Sajnos a portugál több rossz megoldást is produkált azelső félidőben is.

 

Jobban kezdett a Pool, beszorította ellenfelét saját kapuja elé, de nem sikerült gólt szerezniük Firminoéknak. Nem úgy a Unitednek, amely a csereként beállt Martial révén kiválóan megtartotta a labdát a félpályánál, majd csodásan szöktette Rashfordot, aki a kapusra vezette és ellőtte mellette a jobb alsóba, 2-0!

 

Három perccel később egy szöglet után Varane maradt fent, a kapunak háttal jól fedezte a labdát, Rashfordhoz tálalt, aki a hosszút célozta meg, de Alisson nagyot védett.

 

A 67. percben vendégek szöglete szállt be a kapunk elé, Fabinho bólintott, De Gea azonban leért és védett. Ez volt eddig a legnagyobb feladata a kapusnak.

 

Viszonylag csendesen csordogált a mérkőzés egészen a 81. percig, amikor Robertson beadásába Martinez ért bele rosszul, azonban De Gea nagyot mentett. A szöglet után Carvalho lövésénél még hárított a spanyol kapus, a kipattanót azonban Salah a kapuba fejelte, szépítettek a Vörösök.

 

Kicsit izgalmas lett így a meccs vége, ráadásul 5 percet még rápakolt a játékvezető, de a Pool végül nem tudott újabb gólt elérni, helyzeteik sem voltak meg hozzá. A United megérdemelten nyerte meg a rangadót, és a tabellán meg is előzte riválisát és végre elmozdult a kieső helyekről.

 

 

Premier League, 3. forduló
Manchester United 2-1 Liverpool
Old Trafford

 

Vezette: Michael Oliver

 

United: De Gea - Dalot(Wan-Bissaka 86.), Varane, Martinez, Malacia - Eriksen(van de Beek 86.), McTominay - Elanga(Martial 46.), Fernandes, Sancho(Fred 70.) - Rashford(Ronaldo 86.)
Nem használt cserék: Heaton, Maguire, Shaw, Garnacho

 

Pool: Alisson - Alexander-Arnold, Gomez, van Dijk, Robertson(Tsimikas 85.) - Milner(Carvalho 73.), Henderson(Fabinho 59.), Elliott - Salah, Firmino, Diaz
Nem használt cserék: Adrian, Bajcetic, Clark, Davies, Phillips, van den Berg

 

Gólszerző: Sancho 16', Rashford 53' illetve Salah 81'

 

Sárga lap: Varane, Dalot, Fernandes illetve Alexander-Arnold
 

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!