Ten Hag: Ez csak a kezdet

Erik ten Hag érthetően elégedett volt azzal, hogy a Manchester United 2-1 arányban legyőzte a Liverpoolt hétfőn este az Old Traffordon.


A Vörös Ördögök ezzel első pontjaikat gyűjtötték a Premier League új szezonjában, remek sikerüknek köszönhetően pedig amellett, hogy meg is előzték a tabellán a Mersey-partiakat, véget vetettek 21 mérkőzéses bajnoki veretlenségi sorozatuknak is.

 

A holland menedzser négy helyen változtatott kezdőcsapatában a múlt heti, Brentford elleni meccshez képest és úgy érezte, hogy játékosai mindent megtettek, amit kért tőlük.

 

Eltökélt védelem

"Szerintem igen [erősek, atletikusak, gyorsak voltak], nemde? Azt gondolom, hogy ez most egy egyértelműen kimagasló teljesítmény volt a hatásó alakzatunktól, beleértve a kapusunkat is. Egy remek produkció és mindent láttam a pályán, amit szerettem volna. Egységet alkottak. Ez a kezdőcsapat talán most játszott együtt életükben először. Biztos vagyok benne, hogy vannak más védőink, akik hasonlóan jó teljesítményre képesek és az edzéseken azért dolgozunk, hogy más összetételben is ugyanolyan játékot tudjanak nyújtani."

 

Közel volt ez a teljesítmény ahhoz, amit elvár?

"Egyértelműen. Egy csapatot láthattunk. Volt lelke, emellett pedig a játékosok között volt kapcsolat és ez még egy jó csapat dolgát is megnehezíti, még akár le is  sikerülhet győzni őket és mi ezt is tettük. Pontosan ez történt. Ez jó érzésekkel tölt el, a jól szervezettségünkből sikerült előnyt kovácsolnunk, de még sok mindenben sokat fejlődhetünk."

 

Ez csak a kezdet

"Más hozzáállást, szemléletet akartam látni, ők pedig ezt pontosan hozták is a pályán. Ez az, ami elégedetté tesz, de ez csak a kezdet. Alázatosnak kell maradnunk, de azt gondolom, hogy képesek vagyunk egy kicsit jobban játszani, ha egy kicsivel nyugodtabbak vagyunk, tudunk néhány extra passzt adni. Tudunk sokkal veszélyesebbek lenni, mert, mint mondtam, jó képességekkel megáldott jó játékosaink vannak, akiknek jó a szellemiségük, ez pedig meg fog mutatkozni. Ma is megmutatkozott bizonyos pillanatokban, de emellett a játék irányításának is nálunk kell lennie és jobban meg kell becsülnünk a labdát."

 

 

Bátornak lenni

"Nem mindig csak arról szól minden, amiről a hét során beszélünk. Én azt mondtam nekik, hogy cselekednünk kell. Nem szabad sokat beszélni, csak cselekedni és biztosítani, hogy egy csapatként harcolunk és bátrak vagyunk. Fel kell kínálni egymásnak különböző opciókat, ha nálunk van a labda. Szóval nem csak a szellemiség a kulcs. Amikor nem nálunk van a labda, akkor igenis presszingelnünk kell és néha az emberek hajlamosak azt hinni, hogy a csatárok erre nem képesek, mert nekik spórolniuk kell az energiájukkal a támadásépítésekhez. Én tudom, hogy a futballban mindkettő dolog szükséges és ez elvárás is egyben. Mindent bele kell adnod a pályán, amikor nem nálad van a labda, amikor pedig igen, akkor veszélyesnek kell lenni, mi pedig pontosan így tettünk. Boldoggá tesz, hogy Marcus Rashford és Jadon Sancho szerezték a góljainkat."

 

A szellemiség a kulcs

"Hosszú út vár még ránk. Ha egy folyamatban vagy, meg kell küzdened hullámhegyekkel és -völgyekkel egyaránt. Ma egy kimagasló teljesítményt láthattunk, de ez még csak a kezdet. El kell indulnunk felfelé. Rengeteget fejlődhetünk még és ezen is kell dolgoznunk, de remélem, hogy a játékosok mostanra megértették, hogy az alapnak mindig a csapatnak kell lennie. És a küzdőszellemnek."

 

Nagy döntések a kezdőcsapat kapcsán

"Van egy keretünk és aztán van egy játékstílusunk. De emellett egy tervünk is az adott mérkőzésre. Meg kell vizsgálni, mi a legjobb szemlélet az adott meccshez. Mi pedig pontosan ezt tettük ma. Minden egyes mérkőzés kapcsán így járunk el, szóval ma ennek megfelelően választottuk ki a pályára lépő játékosokat, de szombaton [a Southampton ellen] már megint egy másik döntésünk lesz. Szükségünk van egy bő keretre, mert rengeteg mérkőzésen kell helytállnunk. Ha képesek vagyunk a keretből csapatot kovácsolni, összetartani, akkor sok mindent elérhetünk. Erről meg vagyok győződve."

 

Hatalmas elvárások

"Az elvárás mindenki irányába meg van fogalmazva, a menedzser sem kivétel. Teljesítenünk kell. Vannak kötelezettségeink a klub, a szurkolók felé, ez pedig egy hatalmas klub, hihetetlen léptékű szurkolótáborral. Ennek megfelelően kell teljesítenünk. Csapatként kell működnünk és minden egyes tagjának napról-napra a legjobb produkcióját kell nyújtania. Ez az elvárás a menedzser és a csapat felé egyaránt."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!