Southampton FC 0-1 Manchester United

Küzdelmes mérkőzésen gyűjtötte be a három pontot Erik ten Hag csapata Southamptonban, amivel ideiglenesen a hatodik helyre ugrott fel a tabellán.


Szombat kora délután Dél-Angliába látogatott a Manchester United, ahol az a Southampton várta Eriksenéket, mely nem mondható túl acélosnak eddig, de még így is a Vörös Ördögök előtt állt a tabellán a párharc előtt.

 

A meccs első tíz perce nem minden idők leghajtósabb tíz perceként vonul be az angol labdarúgás történelmébe. Mindkét csapat sokat hibázott, ám ezeket a hibákat nem tudta kihasználni senki sem. Bár a manchesteriek többet birtokolták a labdát, nagyon komoly lehetőség nem adódott Rashfordék előtt. 

 

A 19. percben hihetetlen nagy helyzetet, sőt helyzeteket alakított ki a vendégcsapat. Jobbról érkező beadást fejelt Fernandes, egy védő miatt nem sikerült kapura bólintania, de érkezett Elanga, aki közelről a kapusba bombázott, a kipattanót Eriksen próbálta hálóba lőni, de blokkolt a védelem. 

 

Ez a lehetőség inkább a hazaiakat pörgette fel, egyre több beadás szállt De Gea kapuja elé, de szerencsére a védelem állta a sarat. A 30. percben egy szöglet után Bella-Kotchap lőtt kapu fölé, majd a következő percben Adams fordult le védőjéről és lőtt kapura, De Gea azonban biztosan fogta a labdát.

 

A félidő vége mozgalmasra sikeredett, mindkét gárda próbált helyzeteket kialakítani, voltak is lövések itt is, ott is, de gólnélküli döntetlennel vonultak a csapatok a szünetre, hiszen egyetlen játékos sem talált a kapuba.

 

Bár a Vörös Ördögöknek volt több helyzetük és komolyabb helyzetek is, ám összességében igazságosnak mondható a döntetlen. Ennél több kell a Unitedtől a második 45 percben, amennyiben három pontot akarnak bezsebelni.

 

Fordulás után McTominay előtt adódott az első helyzet, Bazunu nagyot védett. Nem sokkal később Elanga és Fernandes kényszerítője után előbbi került helyzetbe, azonban Bella-Kotchap óriásit mentett, Elanga még lőni sem tudott.

 

Az 55. percben megszerezte a vezetést a United! Elanga indult kapu felé, Sanchohoz passzolt, aki kitette szélre Dalot-nak, a portugál a hosszúra ívelt, ahol Fernandes üresen állt és a jobb alsóba passzolt. Nagyon szép támadást láthattunk.

 

Felpörögtek a hazaiak, beszorították ellenfelüket a kapujuk elé. A 66. percben óriási lehetőségük adódott az egyenlítésre, baloldali beadást Aribo fejelte 6 méterről kapura, De Gea remekül hárított, maradt a 0-1.

 

Az utolsó 10 percre Erik ten Hag pályára küldte Casemirot, a csapat legfrissebb igazolását. Kellett is egy játékos a középpályára, mert a Soton fölényben játszott.

 

A játékvezető hat perc ráadást ítélt a sok ápolás miatt, miközben Fred is pályára lépett.

 

A 94. percben balról érkező beadást ollózott kapura Mara, Dalot mentett a gólvonal előtt. Nagyon beszorultak a manchesteriek. Mara ismét próbálkozott, ezúttal tekerni próbált a hosszúba, de fél métert tévedett.

 

 Nehezen, de kihúzta kapott gól nélkül a csapat, fontos három pontot begyűjtve a St.Mary's-ben. 

 

Premier League, 4. forduló
Southapton FC 0-1 Manchester United
St.Mary's Stadium

 

Vezette: Andy Medley

 

Soton: Bazunu - Walker-Peters, Bella-Kotchap, Salisu, Djenepo(Perraud 89.) - Ward-Prowse, Lavia - Aribo(Lyanco 89.), Elyounoussi(S.Armstrong 63.), Armstrong(Mara 77.) - Adams
Nem használt cserék: McCarthy, Romeu, Diallo, Bednarek, Valery

 

United: De Gea - Dalot, Varane, Martinez, Malacia - McTominay, Eriksen(Fred 91.) - Sancho(Ronaldo 68.), Fernandes, Elanga(Casemiro 80.) - Rashford
Nem használt cserék: Heaton, Maguire, Shaw, Wan-Bissaka, van de Beek, Garnacho

 

Gólszerző: Fernandes 55'

 

Sárga lap: Dalot, McTominay, Fred
 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!