Ten Hag reakciója a Southampton elleni győzelemre

Erik ten Hag elégedett volt játékosai kitartásával, melynek köszönhetően 1-0-ra le tudták győzni a Southampton csapatát szombat délután.


Bruno Fernandes második félidőben, kapáslövésből volt eredményes, találata pedig elég volt ahhoz, hogy a Vörös Ördögök 3 ponttal távozzanak a St. Mary's-ből, Ten Hag pedig második győzelmének örülhetett a United élén tétmeccsen, mióta átvette a menedzseri pozíciót.

 

A holland a Liverpool elleni győzelmet követően változatlan kezdőcsapatot küldött pályára és annak ellenére, hogy mindkét fél számára akadtak lehetőségek a United végül bátor védekezéssel értékes 3 pontot vihetett haza Manchesterbe.

 

Az újonnan érkezett Casemiro a második játékrészben kapott lehetőséget, a cserével pedig egyértelműen az volt a menedzser szándéka, hogy megerősítse a csapat védelmét, mely hatékonyan működött a házigazdák ellen.

 

A győzelmet követően Ten Hag pedig a szokásoknak megfelelően nyilatkozott is a sajtó képviselőinek.

 

Tanulságok

"Szerintem sokkal jobban teljesítettünk, mint a Brentford ellen. Csapatot láttam a pályán, jó szervezést, egymásért küzdő játékosokat, a szabályok betartását és azt gondolom, hogy voltak kifejezetten jó futball pillanatok és a fordulást követően a játékunk legjobb részében gólt is lőttünk. Szerintem az a 10-15 perc kifejezetten jó volt. Nagyon jól játszottuk meg a labdát és csodás gólt szereztünk."

 

Fejlődés a második félidőben

"Bruno befejezése zseniális volt. Nagyon örülök neki. Ez volt az első gólja a szezonban és ennek nagyon örülök és az a periódus volt a teljesítményünk legjobb része. Ott irányítani tudtunk teljes mértékben. Rashfordra figyeltek és kevésbé számítottak mástól ott lövésre, ezt láthattátok. A félidő után 3 nagyon jó helyzetet is kialakítottunk és én az ilyenekben látom a futballt, azt akarom, hogy így játszunk."

 

Együtt harcoltunk

"A játékosaim mostmár megértették, hogy egységesen, csapatként kell küzdeni és az nem elég, hogy 99, vagy 100%-ot adnak. Minden labdáért meg kell küzdeni és, ha ezt megteszed, akkor nagy esélyed van megnyerni a meccseidet. Amikor egy olyan ellenfelet fogsz, ki amelyiket nehéz legyőzni, mint ma, akkor ezek különösen fontos dolgok."

 

Bruno megkapta a jutalmát

"Természetesen. Azt hiszem ezt a pillanatot kereste a Brighton elleni próbálkozásánál is. Biztos vagyok benne, hogy élvezi, hogy a csapat kapitánya, ezt láthattuk hétfőn is a hihetetlen futómennyiségében, a nyomással, amit kifejt, a helyzetek kialakításában és ezek ma is megvoltak tőle. Ha ilyen teljesítmény után összejön a jutalom, a gól, akkor én is nagyon örülök neki, illetve a csapat sikerének is."

 

 

Casemiro bemutatkozása

"Szerintem nagyon jól áll a stílusa a Premier League-nek, még ha más stílushoz is szokott ő maga. Volt felkészülési időszaka, játszott jópár meccset, játszott 90 percet is és fitt. Jó felkészülési szezonja volt sok edzéssel, most pedig szépen beintegráljuk a csapatba és be fog illeszkedni a játékba a csapattársai közé."

 

Alkalmazkodás a Premier League-hez

"Szerintem itt a Premier League-ben vannak a legjobb edzők és a legjobb játékosok és a legmagasabb intenzitás. Minden meccs más és ez elég érdekes és alkalmazkodni kell hozzá és meg kell találni a módját a meccsek megnyerésének és ma ezt tettük. Ki merem jelenteni, hogy ez volt a fő probléma, különösen a Brentford elleni mérkőzésen. Amikor nem adsz oda mindent, nem nyújtassz minimum 100%-ot, akkor nincs mega  megfelelő csapatszellem, olyankor felesleges bármiféle tervről, vagy filozófiáról is beszélni. Először is kell egy csapat maximálisan elkötelezett játékosokkal."

 

 

Együtt

"Örülök ennek a csapatteljesítménynek és amikor erről a csapatról beszélek, akkor a nagybetűs csapatról beszélek és persze az ebbe beletartozó cserejátékosokról is. Mindezt együtt csináltuk és a szurkolók is segítettek. Nagyon jó volt megadni ezt a győzelmet is a szurkolóknak, hiszen nekik is szükségük van rá és már túl régóta várnak egy idegenbeli győzelemre. De mostantól ezt gyakrabban megtesszük."

 

Átigazolások

"Nem mondhatom, hogy Ronaldo távozik, mert vele tervezünk és tarjuk magunkat a tervhez. Ha lesznek még jó játékosok a piacon, akkor lecsapunk, mert a cél, hogy mindig erősíteni tudjuk a keretet, tehát az átigazolási időszak utolsó percéig éberek leszünk."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!